Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Στον αστερισμό της Flat Earth FC…

Μία ισπανική ομάδα της 4ης κατηγορίας επονομάστηκε φέτος ως club της Επίπεδης Γης και στόχος της είναι να γίνει ο ποδοσφαιρικός αντιπρόσωπος μία ιδέας και εκατομμυρίων οπαδών που αναζητούν απαντήσεις.

Στην Κίνα και την Ινδία, στη Βαβυλώνα, την Αίγυπτο, την Κλασική Ελλάδα. Εως ότου η αρχαία ελληνική αστρονομία αρχίσει να ξεδιπλώνει την ιδέα της σφαιρικής Γης, επικρατούσε η αντίληψη ότι αυτή είναι επίπεδη. Η πίστη σε μια Επίπεδη Γη βρισκόταν στα πρώτα συγγράμματα της ανθρωπότητας. Οπως στο “Έπος του Γκιλγκαμές” που αντανακλά την αρχαία αιγυπτιακή και μεσοποταμιακή μυθολογία και σκέψη. Εκεί ο κόσμος παριστανόταν σαν ένας επίπεδος δίσκος που επέπλεε στον ωκεανό και σ’ αυτή την αρχή βασίστηκαν αρχαιοελληνικοί χάρτες, όπως του Αναξίμανδρου και του Εκαταίου του Μιλησίου.

Η Εβραϊκή Βίβλος εξέλιξε την αρχαία κοσμολογία της Μέσης Ανατολής, που αποκαλύφθηκε εν μέρει στο έπος “Ενούμα Έλις”, το οποίο περιέγραφε μια Επίπεδη Γη με μια στερεή οροφή, περιτριγυρισμένη από νερά από πάνω κι από κάτω. Ενδεικτικό είναι πως ο Θαλής ο Μιλήσιος πίστευε ότι η Γη ήταν ένας επίπεδος δίσκος που επέπλεε σ’ έναν ωκεανό χωρίς όρια. Ο Παρμενίδης και ο Πυθαγόρας τον 6ο αιώνα π.Χ. άρχισαν να σκέφτονται και να καταλήγουν στην πιο σφαιρική εκδοχή του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, υπάρχει ένα νέο κίνημα της Επίπεδης Γης, που σκοπό έχει να πείσει την ανθρωπότητα πως έφτασε ο και καιρός να αναθεωρήσει τις απόψεις της για το σχήμα του πλανήτη μας και γενικότερα όλου του διαπλανητικού συστήματος. Το εν λόγω κίνημα λοιπόν από φέτος έχει και ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο. Πρόκειται για τη Flat Earth FC, η οποία αποτελεί την απόλυτη καινοτομία στον αστερισμό της μπάλας.

Ουσιαστικά είναι μία παλιά ομάδα της Ισπανίας. Η Mostoles Balompie που έχει ιδρυθεί το 1955 και βρίσκεται στα προάστια της Μαδρίτης, έχει κινηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Καθώς όμως κέρδισε την άνοδό της στην Tercera Division (σ.σ.: 4η κατηγορία) και έγινε επαγγελματική, σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ισπανίας και έγινε θέμα παγκοσμίως. Ηταν αρχές Ιουλίου όταν ο πρόεδρός της, Χάβι Πόβες, ανακοίνωνε την τρελή αλλαγή ονόματος και εξηγούσε:

«Είμαστε ένας επαγγελματικός σύλλογος και σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις φωνές μας με το κίνημα των ανθρώπων που αμφισβητούν όσα μάθαμε από μικροί και αναζητούν απαντήσεις. Θα είμαστε η πρώτη ομάδα που δεν θα αντιπροσωπεύει απλά μία γειτονιά, μία πόλη ή μία χώρα, αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτά: μία παγκόσμια ιδέα». Και κάπως έτσι η Flat Earth FC μπήκε στον γαλαξία του ποδοσφαίρου.
gazzetta.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares