Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία να αποφασίσει πόσα εδάφη θα θυσιάσει για την ειρήνη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ άφησε να εννοηθεί την Κυριακή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Φινλανδία ότι για να επιτευχθεί η ειρήνη στην Ουκρανία αυτο σημαίνει οτι θα πρέπει να παραχωρήσει  εδάφη στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί η τρέχουσα σύγκρουση.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία θα περιλαμβάνει συμβιβασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους.

«Η ειρήνη είναι δυνατή» , είπε. «Το μόνο ερώτημα είναι ποιο τίμημα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την ειρήνη; Πόση επικράτεια, πόση ανεξαρτησία, πόση κυριαρχία… είστε διατεθειμένοι να θυσιαστείτε για την ειρήνη;»

Ο γενικός γραμματέας δεν ενέκρινε άμεσα την παραχώρηση του ουκρανικού εδάφους, αλλά έφερε το παράδειγμα της Φινλανδίας, η οποία παρέδωσε την Καρελία στη Σοβιετική Ένωση ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Στόλτενμπεργκ περιέγραψε ως «έναν από τους λόγους που η Φινλανδία μπόρεσε να βγει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος».

 

investogist.com

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares