Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ-Συνθήκες διαβίωσης και ποιότητα ζωής στην Ελλάδα – Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας

Σύμφωνα με έρευνα της Economist Intelligence Unit η οποία φέρεται ως ανεξάρτητη πηγή, η Αθήνα βαθμολογείται με 82,2% και τοποθετείται στην 63η θέση μεταξύ 140 πόλεων σ’όλο τον κόσμο, μεταξύ του Μπουένος Άιρες που βρίκσκεται στην 62η και πάνω από το Σαντιάγκο της Χιλής που καταλαμβάνει την 64η.

Το σκορ αυτό θεωρείται ως το ελάχιστο ανεκτό για ομαλή διαβίωση. Οι γενικοί τομείς που εξετάζονται προς βαθμολόγηση είναι: σταθερότητα, υγεία, κουλτούρα και περιβάλλον, εκπαίδευση και υποδομές ενώ οι συνολικές κατηγορίες είναι 30.

Η έρευνα απεφάνθη πως η Αθήνα υποφέρει κυρίως στο θέμα της εκπαίδευσης καθώς και στο θέμα των υποδομών και ειδικά της οδοποιίας.

Η Αθήνα βρίσκεται πολύ μακριά απο την κορυφή καθώς βρίσκεται  στις τελευταίες θέσεις με τις χώρες με την καλύτερη διαβίωση ζωής  κάτω απο Λισσαβόνα και Ρώμη που είναι οι χειρότερες της πυκνής ομάδας στα δεξιά μας, και πολύ  μακριά απο Βιέννη, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, Κοπεγχάγη στην κορυφή.

Τι μετράει ο δείκτης; Σταθερότητα, υγεία, πολιτισμό, περιβάλλον, εκπαίδευση & υποδομές. Το μόνο που φαντάζομαι οτι βελτιώσαμε τα τελευταία 9 χρονιa είναι η σταθερότητα και ίσως ο πολιτισμός. Αλλά δεν φτάνει μια μικρή βελτίωση, πρέπει να βελτιώνεσαι σε σχέση με *τους άλλους*.

 

Σύνοψη: σε διεθνή δείκτη ευζωίας, π μετρά αρκετά προσεκτικά σειρά παραγόντων που σχετίζονται με καλή ζωή, η Αθήνα είναι εντελώς εκτός Δυτ.Ευρώπης & Β.Αμερικής, στον μέσο της Αν.Ευρώπης, Αν.Ασίας & Λεβάντε, λίγο ανω του μέσου στη Λατ.Αμερικής Μόνο υποσαχαρια Αφρική φανερά κάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares