Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Στο «σκαμνί» ο ΠΑΟΚ, η ποινή με την οποία απειλείται…

Με αφορμή την συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Άρη, το πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε για την Παρασκευή στις 11:00 σε απολογία τον ΠΑΟΚ.
Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ καλείται να απολογηθεί για σωρεία παραβατικών συμπεριφορών, όπως:

-Απρεπή συνθήματα και λέιζερ.
-Χρήση καπνογόνων, πυρσών, φωτοβολίδων και κροτίδων ως υπότροπη.
-Ρίψη όλων των παραπάνω, επίσης ως υπότροπη.
-Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, «χωρίς η είσοδος να συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

Με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, οι ποινές έχουν διαφοροποιηθεί ριζικά, με συνέπεια οι παραπάνω πράξεις να μην επισύρουν ούτε καν ποινή έδρας, αλλά μόνο χρηματική ποινή.

Στον ΠΑΟΚ συνεπώς, θα επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλο λόγω των πολλών παραβάσεων και λόγω του ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι ήδη υπότροπος.

Πότε τιμωρείται η έδρα

Για να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς προβλέπει ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας (με την αφαίρεση βαθμών να έχει καταργηθεί πλήρως, ως γνωστόν), ας δούμε ποιες είναι οι μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να επιβληθεί ποινή έδρας.

Αυτές είναι οι εξής:

Α) 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών όταν μια ΠΑΕ είναι ΔΙΣ υπότροπη (δηλαδή να το έχει κάνει για τρίτη φορά) σε άναμμα πυρσών ή φωτοβολίδων. Και πάλι όμως, λαμβάνεται υπόψη η «ένταση και η βαρύτητα των περιστατικών», ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προκληθεί προσωρινή διακοπή στο ματς.

Β) Έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για ρίψεις πυρσών, φωτοβολίδων και κάθε αντικειμένου, με την προϋπόθεση ότι το ματς θα έχει διακοπεί προσωρινά ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ και η δεύτερη διακοπή να είναι για πάνω από 15 λεπτά!

Γ) 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισοδίων στον εν γένει χώρο του γηπέδου, με την προϋπόθεση ότι η είσοδος ή τα επεισόδια συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

*Σε απολογία για την συμπεριφορά των οπαδών τους κλήθηκαν και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός.
sport-fm.gr

Shares