Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στο σκαμνί η “ερωτοχτυπημένη” ταμίας από την Κρήτη που υπεξαίρεσε από την τράπεζα 350.000 ευρώ….

Αναβολή για την 1η Απριλίου του 2020 πήρε η υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 350.000 ευρώ, από υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο στην περιοχή του Πύργου πριν περίπου 10 χρόνια.


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση που εκτυλίχθηκε μεταξύ 2008 και 2009, είναι μία 42χρονη πρώην ταμίας του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ηράκλειο και ο τότε σύντροφός της.

Η ταμίας πρωτόδικα είχε ισχυριστεί πως έκανε ο,τι έκανε με τα χρήματα στην τράπεζα για να τον βοηθήσει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Η πρώην υπάλληλος της τράπεζας στο Ηράκλειο είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και ο 54χρονος πρώην σύντροφός της σε κάθειρξη 9 ετών.

 

Η 42χρονοη γυναίκα το 2017 είχε κριθεί ένοχη για την πράξη της υπεξαίρεσης και πλαστογραφία ενώ ο 54χρονος είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία και στις δύο πράξεις, ενώ επιπροσθέτως είχε καταδικαστεί για χρήση «πλαστού εγγράφου» και επειδή φέρεται να κατέθεσε πλαστές επιταγές σε άλλες δύο τράπεζες.

Η πρώην ταμίας της τράπεζας στο Ηράκλειο είχε επιστρέψει μέρος του ποσού που είχε υπεξαιρέσει, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έφεση και των δυο είχε αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο κατηγορούμενοι μέχρι και τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, είναι ελεύθεροι.

 

newsit

Shares