Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Στο «σφυρί» έπιπλα της Μαρία Αντουανέτα – Συρταριέρα 1 εκ ευρώ

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 

Σε δημοπρασία πρόκειται να βγουν δύο έπιπλα που ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μία συρταριέρα και μία καρέκλα ηλικίας 250 ετών, η αξία των οποίων εκτιμάται αντίστοιχα από 800.000 έως 1,2 εκατομμύρια ευρώ και 100.000 έως 200.000 ευρώ.

«Αυτά τα έπιπλα ήταν πάντα σημαντικά και θεωρούνταν ως τέτοια ανά τους αιώνες, επομένως, ακόμη και χωρίς την προέλευσή τους και τη βασιλική τους διάσταση, ήταν αντικείμενο θαυμασμού και αρεστά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του γαλλικού τμήματος του Οίκου Christie’s, ο Σιμόν ντε Μονικό.

Η συρταριέρα με σχέδια εμπνευσμένα από την Κίνα και σπάνια μεταλλικά μέρη κατασκευάστηκε για την τότε μέλλουσα βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα το 1770, όταν έφτασε για πρώτη φορά στη Γαλλία σε ηλικία 15 χρονών.

«Μπορούμε να φανταστούμε ότι ήταν ακόμα μια μάλλον χαμένη μέλλουσα μονάρχης. Θα παντρευόταν τον μέλλοντα βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ΄εκείνη τη χρονιά».

Η καρέκλα από την άλλη αποτέλεσε την τελευταία βασιλική παραγγελία της τότε βασίλισσας πριν ανατραπεί κατά τη Γαλλική Επανάσταση και εκτελεστεί σε ηλικία 37 ετών.

Πριν από ένα χρόνο περίπου ένα ζευγάρι διαμαντένια βραχιόλια τα οποία άνηκαν επίσης στη Μαρία Αντουανέτα πωλήθηκαν σε δημοπρασία στην Ελβετία έναντι 8,18 εκατομμυρίων δολαρίων, αξία πολλαπλάσια από την εκτιμώμενη τιμή στην προπώληση.

newsbomb.gr

Shares