Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Στο πειθαρχικό ο οδηγός του ΟΑΣΘ επειδή κατέβασε την γυναίκα επιβάτη επειδή φορούσε μπουστάκι

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ξεκαθαρίζει ότι η διοίκηση δείχνει «μηδενική ανοχή σε τέτοια απαράδεκτα συμβάντα» και πως έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία


Στο πειθαρχικό παραπέμφθηκε ο οδηγός του αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης ο οποίος φέρεται να επέδειξε σεξιστική συμπεριφορά εις βάρος μίας κοπέλας, κάνοντάς της παρατήρηση επειδή φορούσε μπουστάκι και φτάνοντας στο σημείο να καλέσει μέχρι και την αστυνομία!

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας μέσα λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 19 που εκτελεί το δρομολόγιο Ελ. Κορδελιό – Ν.Σ. Σταθμός, όταν ο οδηγός έκανε παρατήρηση στη νεαρή κοπέλα επειδή έκρινε ότι η εμφάνισή της ήταν προκλητική.

Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο ίδιος ειδοποίησε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νόμος ή κανονισμός που να απαγορεύει συγκεκριμένη ενδυμασία σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, προχώρησαν σε συστάσεις και αποχώρησαν από το σημείο.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ξεκαθαρίζει ότι η διοίκηση δείχνει «μηδενική ανοχή σε τέτοια απαράδεκτα συμβάντα», πως έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία και εφόσον εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά θα επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις στον συγκεκριμένο οδηγό.

«Είναι αδιανόητο να συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Δεν υπάρχει ούτε μία δικαιολογία για τον οδηγό, ούτε, φυσικά, κάποια οδηγία του ΟΑΣΘ για την ενδυμασία του κάθε επιβάτη. Έχει εξακριβωθεί ότι πράγματι συμβαίνει αυτό το γεγονός και είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ο οδηγός θα πρέπει να μας εξηγήσει που νομίζει ότι βρίσκεται και ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο και παρατηρήσεις για το τι θα φοράει ο κάθε επιβάτης και επιβάτιδα», τονίζει ο κ. Σκόδρας, επαναλαμβάνοντας ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί μήνυση σε κάποιο αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης από την κοπέλα που δέχθηκε τη σεξιστική συμπεριφορά του οδηγού. Επιπλέον, αυτό που αναφέρει η αναφορά συμβάντων που βρίσκεται στον Οργανισμό, είναι ότι υπήρξε διαπληκτισμός του οδηγού με επιβάτιδα και επιβεβαιώνει την κλήση που έγινε στην αστυνομία.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares