Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Στο Πακιστάν η Αντζελίνα Τζολί

Η πρέσβειρα του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, ταξίδεψε στο Πακιστάν μετά τις πλημμύρες, που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στη χώρα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), έκανε λόγο για ένα ταξίδι που αποσκοπεί να τραβήξει τη διεθνή προσοχή στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση της χώρας.

Η ηθοποιός καταγράφηκε σε βίντεο κατά την άφιξή της στη χώρα. Φοράει την παραδοσιακή μαντήλα, μάσκα για τον κορωνοϊό και μαύρα απλά ρούχα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες που έχουν βυθίσει το ένα τρίτο της χώρας κάτω από το νερό και έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να υποχωρήσουν τα νερά των πλημμυρών από τις πληγείσες περιοχές της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φόβοι ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό, όπως η χολέρα, ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και ζουν στο ύπαιθρο, όντας εκτεθειμένοι σε ασθένειες που οφείλονται στα λιμνάζοντα νερά. Η UNICEF έχει χαρακτηρίσει «παραπάνω από ζοφερή» την κατάστασή τους.

«Έχουμε φτάσει στα όριά μας», δήλωσε ο Μουανουντίν Σιντίκ, διευθυντής ινστιτούτου επιστημών υγείας στην πόλη Σεχουάν, η οποία περιβάλλεται από τα νερά από τις πλημμύρες, με την ελονοσία και τη διάρροια, όπως πρόσθεσε, να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

 

cnn.gr

 

Shares