Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος

Βουκουρέστι: Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος | The  Indicator

Το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν τον ρόλο του συστήματος πλοήγησης στο δυστύχημα.


Υπό έρευνα είναι οι συνθήκες του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι με τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε Έλληνες ταξιδιώτες, την Παρασκευή.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, που μετέδωσε τηλεοπτικό μέσο της Ρουμανίας, διακρίνεται ο οδηγός να αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και να κινείται προς δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα.

Σύμφωνα με ειδικούς, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν τον ρόλο του συστήματος πλοήγησης στο δυστύχημα.

Αθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία, που σχηματίζεται από τη ρουμανική αστυνομία για τον οδηγό του πούλμαν.

Συνολικά 18 Έλληνες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσηλευομένων βρίσκεται και η σύζυγός του 53χρονου, από τη Λάρισα, που έχασε τη ζωή του

Οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, σοκάρει το βίντεο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει “δεν μπορούν να τον βγάλουν”.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες των επιβατών του λεωφορείου, οι οποίοι αποκαλύπτουν το χάος και τον πανικό που επικράτησε δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους μέσα στις κατεστραμμένες λαμαρίνες του οχήματος.

Πηγή: ΕΡΤ

Shares