Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Στο Λίβανο ο Οκτάι: Η Άγκυρα έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού…

Στο Λίβανο ο Οκτάι: Η Άγκυρα έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού...

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού, το οποίο και καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη της Τρίτης, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο Λίβανο.

Το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης στη Μεσόγειο, είναι έτοιμο να βοηθήσει το λιμάνι της Βηρυτού, όπως είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Οκτάι ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νεμπίχ Μπερρί, και τον Πρωθυπουργό Χασάν Ντιάμπ στο Λίβανο, ο οποίος συγκλονίστηκε από την έκρηξη που σκότωσε 154 ανθρώπους και τραυμάτισε 6.000 ανθρώπους, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μετά από τις συνομιλίες, ο τούρκος Αντιπρόεδρος Οκτάι αναμένεται να επισκεφθεί επίσης το λιμάνι όπου σημειώθηκε η έκρηξη και να διενεργήσει επιθεωρήσεις στην περιοχή όπου διεξάγονται εργασίες από ομάδες της AFAD και της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu Ajansi

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares