Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022

Στο Κίεβο ο Νίκος Δένδιας – Η ατζέντα

Στο Κίεβο μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και άλλους ανώτατους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Το ταξίδι του κ. Δένδια γίνεται σε μια περίοδο που έχει αυξηθεί η ένταση, με τη Ρωσία τις προηγούμενες ημέρες να έχει κάνει μπαράζ επιθέσεων τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες περιοχές, χτυπώντας σημαντικές δομές της χώρας και αφήνοντας πολίτες χωρίς νερό και ρεύμα.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares