Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Στο έλεος του Θεού η Ελλάδα , λόγω της άφρονης πολιτικής της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ…

του Παναγιώτη Αποστόλου,
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφουΌταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν τον Ποινικό Κώδικα, καταργώντας το άρθρο 74 που αφορούσε την απέλαση αλλοδαπών από την Πατρίδα μας, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι αυτό έγινε, προκειμένου να καλοπιάσει τους παράνομους εισβολείς στη χώρα, αποκομίζοντας προεκλογικό όφελος!

Βέβαια αυτός ο ισχυρισμός δεν ήταν λάθος, αφού όλοι διαπιστώσαμε προεκλογικά, τους χιλιάδες μεταφερόμενους αλλοδαπούς από πόλη σε πόλη, όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας! Αυτή η καθολική συμμετοχή των αλλοδαπών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε και στην κάλπη!

Τι προέβλεπε το καταργηθέν άρθρο 74 του Π.Κ.;

Αλλά, τι ακριβώς έλεγε αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που έπαψε να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019, δηλαδή μόλις μια εβδομάδα από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;

«1. Με την επιφύλαξη των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται σε διεθνείς συμβάσεις που έχουν κυρωθεί από τη χώρα, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την απέλαση αλλοδαπού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη, εάν κρίνει ότι η παραμονή του στη χώρα δεν συμβιβάζεται προς τους όρους της κοινωνικής συμβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως το είδος του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε, το βαθμό της υπαιτιότητάς του, τις ειδικές συνθήκες τέλεσης της πράξης, τις συνέπειες αυτής, το χρόνο παραμονής του στο ελληνικό έδαφος, τη νομιμότητα ή μη της παραμονής του, την εν γένει συμπεριφορά, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την ύπαρξη οικογένειας και γενικότερα το βαθμό ένταξης αυτού στην ελληνική κοινωνία. Αν ο αλλοδαπός κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικος, για την απέλαση του λαμβάνεται υπόψη και η τυχόν νόμιμη εγκατάσταση και παραμονή της οικογένειάς του στη χώρα ή στην περίπτωση που η οικογένεια του διαμένει στην αλλοδαπή, ο υφιστάμενος στη χώρα προορισμού σοβαρός κίνδυνος κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της προσωπικής ή γενετήσιας ελευθερίας του. Η απέλαση εκτελείται αμέσως μετά την έκτιση της ποινής ή την απόλυση από τις φυλακές. Το ίδιο ισχύει και όταν η απέλαση επιβλήθηκε από το δικαστήριο ως παρεπόμενη ποινή.

2. Το δικαστήριο μπορεί, επίσης, να διατάξει την απέλαση από τη χώρα κάθε αλλοδαπού στον οποίο επιβλήθηκε μέτρο ασφάλειας των άρθρων 69, 71 και 72. Σε αυτή την περίπτωση, η απέλαση μπορεί να διαταχθεί σε αντικατάσταση αυτών των μέτρων.

3. Το δικαστήριο που αποφασίζει την απέλαση του αλλοδαπού δράστη επιβάλλει σε αυτόν απαγόρευση επανεισόδου του στη χώρα, για χρονικό διάστημα έως δέκα (10) ετών. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών του τόπου του δικαστηρίου που επέβαλε την απέλαση, μετά από γνώμη της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, μπορεί να επιτρέψει την επιστροφή του αλλοδαπού στη χώρα ύστερα από αίτηση του, αφού περάσει μια τριετία από την εκτέλεση της απέλασης, με την επιφύλαξη των διατάξεων του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χρονικός περιορισμός του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει σε περίπτωση αλλοδαπού ο οποίος έχει τελέσει γάμο με Ελληνα υπήκοο, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο γάμος, καθώς και σε περίπτωση παλιννοστούντος ελληνικής καταγωγής. Το συμβούλιο αποφαίνεται αμετάκλητα και μπορεί να εξετάσει νέα αίτηση για επιστροφή μόνο μετά την πάροδο ενός (1) έτους από την απόρριψη της προηγούμενης, κτλ. κτλ…»!

Βλέπετε λοιπόν, ότι το “αντίδωρο” – κίνητρο του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς όλους αυτούς τους παρανόμως εισελθόντες στη χώρα μας, ήταν πολύ μεγάλο!

Ωστόσο, αυτή η άφρονα (η ηπιότερη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω) πολιτική από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας “έδενε” τα χέρια της δικαιοσύνης από την απέλαση εγκληματικών αλλοδαπών στοιχείων από την Ελλάδα, επιτρέποντας σε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να διαπράττουν εγκληματικές πράξεις κατά των ελληνικών οικογενειών και να εξακολουθούν να ζουν ανάμεσά μας!

Η ΝΔ κυβερνάει χέρι-χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ…     

Όμως, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα άρθρο στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία” (13/10/2019), που είχε τον τίτλο: «Κράτος “παρωδία” – Βουλή σε αφασία»!

Από αυτό το άρθρο επιλέγω να σας γνωρίσω κάποια ιδιαίτερα σημεία, που είναι τόσο καυστικά και τόσο επιθετικά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ, ωσάν και να έγινε αυτή η “επαναστατική” αναφορά από κάποια “αριστερών” αποχρώσεων και πεποιθήσεων εφημερίδα!

Όμως αυτές οι παραδοχές από την εν λόγω εφημερίδα, έρχονται και μας αποδεικνύουν ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάργηση του άρθρο 74 του Π.Κ., δεν ήταν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά έγινε (η κατάργηση του άρθρου) σε απόλυτη συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ! Αφού η σύμπλευση των δυο κομμάτων Εξουσίας στο “μεταναστευτικό” είναι δεδομένη!

«Μέσα στις απίθανες αστοχίες του νέου Ποινικού Κώδικα, που πέρασε “τσάτρα πάτρα” από τη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, (με την αρχική συναίνεση της κυβέρνησης της ΝΔ …ασχέτως αν στο τέλος… λάκισε για άλλους λόγους), υπάρχει και ένα εθνικό έγκλημα: η κατάργηση της ποινής της διοικητικής απέλασης! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

Ότι, ακόμη και λαθροεισβολείς με βαρύ ποινικό μητρώο, τζιχαντιστές, δολοφόνοι, βιαστές θα μπορούν να στρογγυλοκάθονται και να σιτίζονται στον ελληνικό μεταναστευτικό παράδεισο, χωρίς να υπάρχουν διαδικασίες για να τους ξεφορτωθούμε και να πάνε από εκεί που ήρθαν»!

Σε πλήρη παράκρουση η ΝΔ ή άλλος ένας “Δούρειος Ίππος” του διεθνούς Συστήματος;

Επισημαίνεται επίσης ιδιαίτερα στο άρθρο της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας”:

«…Αντιλαμβάνεστε την κερκόπορτα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και η Νέα Δημοκρατία, ως εκλεγμένη πλέον κυβέρνηση, δεν έχει αντιδράσει. Αντιθέτως, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι μια από τις μεγάλες… μεταρρυθμιστικές αλλαγές που ετοιμάζει είναι η ποινικοποίηση της διατάραξης κοινής ησυχίας. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του αρμόδιου υπουργού – αυτό είναι δεδομένο. Αν ο άλλος ακούει Καζαντζίδη στη διαπασών μες στο καταμεσήμερο, κινητοποιούνται τα αστυνομικά όργανα.

Αλλά ο τζιχαντιστής της διπλανής πόρτας, που πριν από μερικούς μήνες μπορεί να έβγαζε selfie με ένα κεφάλι “άπιστου” κοιμάται ήσυχος.

Κατά τα άλλα, επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Μπράβο Κυριάκο!»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν φίλες και φίλοι, ότι η ΝΔ είναι ένα καζάνι που βράζει!

Δεν είναι μόνο οι 6 βουλευτές της, οι οποίοι στη μυστική ψηφοφορία της προ ημερών  διαδικασίας σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή κατά του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταψήφισαν την παραπομπή και οι οποίοι από το ΚΙΝΑΛ “καταχωρήθηκαν” στην Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ!

Δεν είναι μόνο το διαδικτυακό Σαμαρικό “Antinews” που καθημερινά ξεσαλώνει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Τράγκας που από τη ραδιοφωνική συχνότητα των “Παραπολιτικών” περνάει γενεές 14 τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του!

Δεν είναι μόνο η εφημερίδα “Δημοκρατία” με την οξύτατη επιθετική και συχνή αντιπολιτευτική της διάθεση για την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Βράζει η βάση της ΝΔ…

Είναι και η βάση της ΝΔ που σιγά – σιγά δεν αντέχει τον Κυριάκο Τσιπροτάκη (όρος του Antinews)! Πιστεύω άλλωστε, ενημερωθήκατε για την αντιδημοκρατική πράξη της ΝΔ να παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου, επειδή αντέδρασε στην “κατάληψη” πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, με βάση σχεδιασμό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (Πασοκοαναθρεμμένου) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και την εκεί τοποθέτηση “προσφύγων – μεταναστών”!

Οι έγκυρες πληροφορίες, που έχω από τα Βόρεια προάστια, δεν είναι και οι καλύτερες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Η βάση της ΝΔ βράζει, γιατί άλλα περίμενε και άλλα βλέπει από τον “Τσίπρα με γραβάτα”!

Μου είπαν έτσι, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το “καυτό νερό θα βγει από το καζάνι”!

Οψόμεθα…

egerssi.gr

Shares