Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Στο Εκβιαστών η υπόθεση για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

archaeologist-m

Μαρτυρίες και στοιχεία «δείχνουν» κυκλώματα της νύχτας – Υπό εξέταση το βιντεοληπτικό υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη

Δεκατρείς μέρες μετά από την μαφιόζικη επίθεση στον υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλη Ψαρρό, ο δράστης συνεχίζει να παραμένει ασύλληπτος.

Η υπόθεση ανατέθηκε στη Δίωξη Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η εντολή για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου δόθηκε από κυκλώματα της νύχτας που λειτουργούν για λογαριασμό επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Μύκονο. Πρόκειται για επιχειρηματίες που έβαλαν στο στόχαστρο τους τον Μανώλη Ψαρρό, επειδή δεν έκανε τα στραβά μάτια μπροστά στις παρανομίες που εντόπιζε.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτίμησαν πως έχουν βάση τα όσα κατέθεσε στο Α.Τ Κηφισιάς ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων μέσω της προέδρου του, Δέσποινας Κουτσούμπα, η οποία συσχέτισε τον ξυλοδαρμό με δυο τουλάχιστον ποινικές υποθέσεις στις οποίες χρειάστηκε να παραστεί ως μάρτυρας ο αρχαιολόγος. Ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε παρανομίες που εντόπισε ο Μανώλης Ψαρρός σε επιχειρήσεις εστίασης στη Μύκονο, ενδεχομένως και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες παρακείμενων καταστημάτων και κατοικιών στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση ο αρχαιολόγος καθώς και η μαρτυρία ενός άνδρα που είδε τον δράστη να διαφεύγει με την μοτοσικλέτα του, θα οδηγήσουν σύντομα στον εντοπισμό του. Σημειώνεται ότι ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης είναι γύρω στα 35, μετρίου αναστήματος.

 

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο άγνωστους άνδρες το βράδυ της Τρίτης, 7 Μαρτίου γύρω στις 20.30. Το συμβάν σημειώθηκε στα βόρεια προάστια κοντά στο σπίτι του υπάλληλου κι ενώ κατευθυνόταν προς αυτό.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε από έναν άγνωστο άνδρα ήταν τόσο σφοδρά που έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με συνεργάτη του που μίλησε στο protothema.gr, «δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσει η μύτη του, γροθιές στο κεφάλι και στο στέρνο του. Δεν άντεξε από την αγριότητα των χτυπημάτων και λιποθύμησε».

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του, η επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλαδων πιθανόν συνδέεται με υποθέσεις που αφορούν τη Μύκονο, κάτι που αναμένεται να διερευνηθεί από την αστυνομία.

«Προσπαθούμε πάντοτε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας βάσει όσων ορίζει ο νόμος, ωστόσο βρίσκουμε απέναντί μας πολλές δυσκολίες. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα φτάσουν ως εκεί, να στήσουν ενέδρα σε έναν οικογενειάρχη άνθρωπο και να τον σαπίσουν στο ξύλο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: protothema.gr

Shares