Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη των 21 για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι


Τέσσερα χρόνια μετά από τη φωτιά που άφησε πίσω της 103 νεκρούς και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Η ώρα της κρίσης για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που άφησε πίσω της 103 νεκρούς, εγκαυματίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή έφτασε.

Η δίκη προσδιορίστηκε και στις 31 Οκτωβρίου 2022, οι 21 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων.

Τον κατάλογο των κατηγορουμένων συμπληρώνει και ένας ιδιώτης ο οποίος θα δικαστεί για εμπρησμό από αμέλεια.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για την τιμωρία των υπαιτίων για την άδικη απώλεια των δικών τους ανθρώπων που εξαιτίας εγκληματικών αμελειών έχασαν τη ζωή τους με μαρτυρικό τρόπο.

Αναλυτικά στο εδώλιο για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος θα καθίσουν βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

πληροφορίες από thessnews.gr

Shares