Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στην Βουλή περιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση τον Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών

Πειστικές απαντήσεις για το θέμα του καταλόγου των 33 προσώπων (πρώην πρωθυπουργών, υπουργών και των συζύγων τους, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων), τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Documento τελούσαν υπό παρακολούθηση από το σύστημα Predator, ζητούν από την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν μάλιστα να μάθουν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει την Παρασκευή στη Βουλή «για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εάν -και ποια- από τα 33 πρόσωπα που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνται με Predator ήταν και σε καθεστώς επίσημης επισύνδεσης από την ΕΥΠ, όπως οι κύριοι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκρινιστεί αυτό το θέμα καθώς από την απάντηση του πρωθυπουργού θα φανεί τι ακριβώς γνώριζε η κυβέρνηση για τον κατάλογο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

«Ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην ομολογήσει την ενοχή του για τη χρήση του Predator, ισχυρίστηκε ότι κάποιος ιδιώτης το χρησιμοποιεί σε βάρος του μισού υπουργικού συμβουλίου και κάποια στιγμή θα τον βρει. Αλήθεια ποιον κοροϊδεύει;», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ το προσχέδιο της επιτροπής PEGA έλεγαν ότι αποτελεί «κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πρακτικές του».

«Η έρευνα της PEGA, σε αντίθεση με την “παρωδία” στην οποία εξελίχθηκε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με εντολή Μητσοτάκη, εστιάζει στις στενές σχέσεις του Μαξίμου με το σκοτεινό κέντρων των υποκλοπών και στις υπόγειες διαδρομές των εμπλεκόμενων εταιριών που φτάνουν μέχρι την ΕΥΠ. Και επισημαίνει ότι καμία έρευνα δεν έχει γίνει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αντιθέτως έχει αρχίσει η καταστροφή των στοιχείων», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν:

«Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εισηγήτρια της Έκθεσης από τις Βρυξέλλες, είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί άμεσα το απόρρητο που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να εμποδίσει την έρευνα. Ενώ τονίζεται ξεκάθαρα, όπως ακριβώς έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ότι η χώρα δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί σε εκλογές με “ανοιχτό” το θέμα των υποκλοπών.

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “είναι μια ανησυχητική ιστορία γύρω από ένα περίπλοκο και αδιαφανές δίκτυο σχέσεων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων με εύνοια, νεποτισμό και πολιτική επιρροή”».

 

newsit.gr

Shares