Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020

Στην TRASTOR τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έναντι €25 εκατ…

Στην TRASTOR τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έναντι €25 εκατ...

Η προσφορά της Trastor ήταν 3 εκατ. ευρώ πάνω από το ελάχιστο τίμημα της Εθνικής Leasing…

Στην TRASTOR ΑΕΕΑΠ καταλήγει σύμφωνια με πληροφορίες το πρώην κτήριο γραφείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Η εισηγμένη υπέβαλε σήμερα την μεγαλύτερη προσφορά στη διαγωνιστική διασικασία που έτρεχε η ιδιοκτήτρια Εθνική Leasing προσφέροντας τίμημα 25 εκατ. ερώ, 3 εκατ. ευρώ παραπάνω έναντι των 22 εκατ ευρώ που είχε θέσει ως ελάχιστο τίμημα η ιδιοκτήτρια.

Από την πλευρά της η TRASTOR η οποία έλαβε μόλις προχθές απόφαση για ΑΜΚ και έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας της έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει ην τρέχουσα συγκυρία στο εγχώριο Real Estate, θεωρώντας ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.

Τα χαρακτηριστικά του κτηρίου

Το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80 είναι πολυώροφο, έχει συνολική επιφάνεια 14.957 τ.μ και έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ., ενώ πλέον παραμένει κλειστό. Η τελευταία προσπάθεια για την αξιοποίησή του είχε γίνει την περασμένη άνοιξη και αφορούσε τη μακροχρόνια μίσθωσή του με ένα ελάχιστο ενοίκιο ύψους 115 χιλ. ευρώ το μήνα, ωστόσο δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος με την αγορά να θεωρεί το μίσθωμα υψηλό. Σημειώνεται ότι πέραν της χρήσης γραφείων, η Εθνική Leasing έχει δεχθεί κρούσεις στο παρελθόν για την αξιοποίηση του ακινήτου ακόμη και ως ξενοδοχείο.

Τα πρώην γραφεία του Οργανισμού είχαν περιέλθει στην Εθνική Leasing, στις αρχές της δεκαετίας το 2010, όταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είχε υπογράψει συμφωνία πώλησης κι επαναμίσθωσηςμετά την περίοδο 12ετίας (sale&leaseback) έναντι 26 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου, θεωρείται, αυτή την στιγμή από τα λίγα, μεγάλα, αυτοτελή και πιο καινούρια κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Εστω κι αν έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλες, μη επιτυχημένες προσπάθειες για την αξιοποίησή του, η συγκυρία θεωρείται τώρα πιο θετική, με την επιπλέον παράμετρο της έλλειψης μεγάλων γραφειακών χώρων ως «προϊόν» αυτή την στιγμή για την αγορά επαγγελματικών ακινήτων της πρωτεύουσας.

Ο ΔΟΛ είχε μετακομίσει στο εν λόγω ακίνητο προ δεκαπενταετίας περίπου, ενώ στις αρχές της κρίσης είχε κριθεί σκόπιμο να προχωρήσει, τότε, στη συμφωνία sale&leasebackμε την Εθνική Leasing σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητάς του.

newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares