Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Στην Τουρκία μεικτή αμερικανική αποστολή για το θέμα του αεροδρομίου της Καμπούλ

Αμερικανική αποστολή αποτελούμενη από αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα βρεθεί στην Τουρκία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί η ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για αργότερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή”, (Αnadolu Agency), ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ρομπ Λόουντγουικ. Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής βουλής, ο στρατηγός Μάρκ Μίλι, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τόνισε ότι παραμένει  σε εκκρεμότητα η σύνταξη γραπτού κειμένου της συμφωνίας για το θέμα.

Lightning strike at Fort Bragg injures eighteen military paratroopers | Daily Mail Online

Ο Ρομπ Λόουντγουικ

“Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο τελευταίο κομμάτι. Δεν επιθυμώ να μιλήσω για την Τουρκία αλλά ούτε και να προκαταλάβω το αποτέλεσμα της τελικής συμφωνίας, ωστόσο, αισθάνομαι πολύ άνετα με το γεγονός ότι θα διατηρηθεί η ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, και (σ.σ. η Τουρκία) είναι πραγματικά ένα μέρος αυτής,” κατέληξε ο Μίλι.

Μία ημέρα νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είχαν δηλώσει πως η (σ.σ. αμερικανική) επιτροπή θα συζητήσει για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις προσπάθειες να κρατηθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία το Διεθνές Αεροδρόμιο “Χαμίντ Καρζάι”, στην αφγανική πρωτεύουσα.

Top General Forcefully Defends DOD Policies Amid Accusations of 'Critical Race Theory' | National News | US News

O Μαρκ Μίλι

Η Άγκυρα είναι επιφορτισμένη, εδώ και έξι χρόνια, με τη διαχείριση του ανεφοδιασμού και των στρατιωτικών δράσεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στα πλαίσια της υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, Resolute Support Mission.

Kabul International Airport (KBL/OAKB) | Arrivals, Departures & Routes | Flightradar24

Αεροφωτογραφία του αεροδρομίου

H Τουρκία, της οποίας οι δυνάμεις στο Αφγανιστάν υπήρξαν πάντα στα μετόπισθεν, χωρίς να συμμετέχουν σε μάχες, προσφέρθηκε να αναλάβει τη φύλαξη του αεροδρομίου καθώς παραμένουν τα ερωτήματα για το πως θα επιτευχθεί η ασφάλεια στις κύριες οδικές αρτηρίες και στον αερολιμένα, ο οποίος αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Καμπούλ.

σ.σ. Τί δουλειά έχει η αλεπού, (δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες) στο (ανατολίτικο) παζάρι του κατά φαντασίαν Σουλτάνου Ερντογάν;

Πηγή: Anadolu Agency

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares