Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Στην Ορθόδοξη Μολδαβία πάντως, έκαναν πορεία υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, παρουσία του Προέδρου της χώρας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ορθόδοξη Μολδαβία πάντως, έκαναν πορεία υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, παρουσία του Προέδρου της χώρας... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 18 Μαΐου στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τιμήν της «Διεθνούς Ημέρας των Οικογενειών».

Χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί και κάτοικοι της Μολδαβίας γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες. Την πορεία διοργάνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας.

Επικεφαλής της πορείας, η οποία διεξήχθη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ήταν επίσκοποι της Μολδαβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας, Βλαντιμίρ κάλεσε τους πιστούς να ακούσουν την φωνή τους και να συμμετάσχουν στην πορεία.

Η μέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Chişinău, που λειτούργησε ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ μαζί με τρεις άλλους ιεράρχες από τη Μολδαβική Εκκλησία.

Οι κληρικοί και οι λαϊκοί που συμμετείχαν στην πομπή προσέφεραν συνεχώς προσευχές στον Παντοδύναμο Θεό και στην Άγια Θεοτόκο για την ευημερία της χώρας, ενώ κρατούσαν πανό και αφίσες που υποστήριζαν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και καταδίκαζαν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, “οι οποίες είναι αφύσικες και καταστροφικές για κάθε κοινωνία και φυσιολογικό πρόσωπο”.

Η πομπή τελείωσε στην πλατεία του καθεδρικού ναού, όπου ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους προέτρεψε να μην ντρέπονται να ομολογήσουν την πίστη τους στον Χριστό, επειδή η χριστιανική οικογένεια πάντα υπήρξε και θα παραμείνει ένα παράδειγμα για την κοινωνία.

Όπως και στο παρελθόν, την πομπή παρακολούθησε ο Πρόεδρος της χώρας Igor Dodon μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

“Παραδοσιακά, μαζί με την οικογένειά μου, πήρα μέρος στην πορεία προς υποστήριξη της παραδοσιακής οικογένειας που διοργάνωσε η Μητρόπολη της Μολδαβίας … Παρά τις προσπάθειες να ενσταλάξουν ξένες αξίες σε εμάς, το 90% των πολιτών μας θεωρούν τους εαυτούς τους υποστηρικτές και υπερασπιστές της παραδοσιακής οικογένειας και των παραδοσιακών αξιών, και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουμε τα θεμέλια της κοινωνίας μας”, γράφει ο πρόεδρος στη σελίδα του Facebook.

redskywarning.blogspot.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares