Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Στην γραμμή Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Δέχθηκε δημοσίως το Τουρκικό χρόνιο αίτημα για Καζάν Καζάν (Βίντεο)

Στην γραμμή Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Δέχθηκε δημοσίως το Τουρκικό χρόνιο αίτημα για Καζάν Καζάν (Βίντεο)
[adrotate group="4"]
Στην γραμμή Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Δέχθηκε δημοσίως το Τουρκικό χρόνιο αίτημα για Καζάν Καζάν

 

Μητσοτάκης Καζάν Καζάν: Την δήλωση μάλιστα ότι συμφωνεί με την πάγια απαίτηση του Ερντογάν για Kazan-Kazan την έκανε σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο για να το δει όλη η παγκόσμια κοινότητα. Δεν ήταν απλή δήλωση για το εσωτερικό της Ελλάδας, ήταν δημόσιο κάλεσμα τον Ερντογάν να συνεχίσει τις παραβιάσεις. Γιατί να σταματήσει άλλωστε αφού φαίνεται ότι Ελλάδα υποχωρεί στις θέσεις της Τουρκίας για Καζάν – Καζάν;

Καταλάβατε γιατί τόσους μήνες έχουν αφήσει το Oruc Reis να κάνει βόλτες ανενόχλητο, απλά παρακολουθώντας “τόσο όσο” απλά για να τα προσχήματα; Καταλάβατε γιατί ακύρωσε την αμυντική συνδρομή από την Γαλλία που είχε ετοιμάσει το καλοκαίρι ο Νίκος Δένδιας: Καταλάβατε γιατί άφησε εκτός και μόνη της την Κύπρο από την συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, χωρίς καν να ενημερώσει πάλι τον Νίκο Δένδια, ενώ επι 5 χρόνια Τσίπρας – Αναστασιάσης – Αλ Σίσι προετοίμαζαν συμφωνία και με τις τρεις χώρες; Καταλάβατε γιατί δεν καταθέσαμε φέτος στεφάνι στα Ίμια; Καταλάβατε

«Υπάρχουν περισσότερα να κερδίσουμε ψάχνοντας για win – win λύσεις από το να επενδύουμε στη σύγκρουση και στην αντιπαράθεση», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πάγιο, από το 2013, αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «καζάν – καζάν» λύση στο Αιγαίο φαίνεται πως αποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς χρησιμοποίησε αυτή ακριβώς τη φράση (στα αγγλικά, win – win) σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.

«Δεν χρειαζόμαστε έναν σεισμό για να μας θυμίσει πως είμαστε γείτονες και μένουμε δίπλα δίπλα. Υπάρχουν περισσότερα να κερδίσουμε ψάχνοντας για win – win λύσεις από το να επενδύουμε στη σύγκρουση και στην αντιπαράθεση», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για τη φράση αυτή του Ερντογάν έχουν γραφτεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες κείμενα, πολλά εκ των οποίων και στο διαδίκτυο κυρίως από διπλωματικούς αναλυτές και δημοσιογράφους που γνωρίζουν τη διπλωματία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην πραγματικότητα όταν ο «Σουλτάνος» χρησιμοποιεί αυτή τη φράση και το έχει κάνει πολλές φορές από το 2013 μέχρι και πριν από περίπου έναν μήνα, ουσιαστικά μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Ότι αν δεν πάρει αυτός, δεν θα πάρει κανείς.

Κι αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει καλά τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι στενοί του, διπλωματικοί, σύμβουλοι. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτή ακριβώς τη φράση που λέει χρόνια ο Ερντογάν – και στη διπλωματία οι λέξεις παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο – ως λύση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται πως ανοίγει παράθυρο συνεκμετάλλεσης στο Αιγαίο.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares