Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Ευρώπη η σκυτάλη των κερδών

Στην Ευρώπη περνά η σκυτάλη των κερδών από το πανηγυρικό κλίμα που έχουν διαμορφώσει τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα της αμερικανικής Nvidia, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να αντλούν ώθηση και από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 457,03 μονάδες, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο τεχνολογικός STOXX Europe 600 Technology κερδίζει 1,55% καθώς η Nvidia κατάφερε να ξεπεράσει για άλλο ένα τρίμηνο τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού για το επόμενο τρίμηνο επίσης αποδείχτηκαν καλύτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών 25 δισ. δολ.

Οι μετοχές Ευρωπαίων κατασκευαστών όπως η ASM International, BE Semiconductor, ASML Holding και Aixtron κερδίζουν πάνω από 2% στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Nvidia.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,9% στις 15.863,99 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1% στις 7.315,25 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κερδίζει 0,7% στις 7.371,41 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 0,8%.

Παράλληλα, ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνει και σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την απόδοση στο γερμανικό 10ετές να υποχωρεί στο 2,46%.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares