Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πανελλαδικές: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – «ΟΧΙ» στην ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα…

Κατάργηση του ασύλου, παράταση της προθεσμίας υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, βελτιωτικές κινήσεις στο ισχύον εξεταστικό σύστημα -για να μην αναστατωθεί το πρόγραμμα των μαθητών- και ανάκληση της επιτροπής για τη δημιουργία τέταρτης Νομικής στην Πάτρα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας.

«Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε και την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς που «επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων, που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Την παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Παιδείας. Η παράταση δίνεται, όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων, που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων έληγε κανονικά τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Η κ. Κεραμέως, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του “protothema.gr”, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για δημιουργία μιας 4ης Νομικής στην Πάτρα και, μάλιστα, πρόκειται να ανασταλεί η σύσταση επιτροπής που είχε συγκροτήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό. «Το θέμα δεν είναι με την Πάτρα» διευκρίνισε η υπουργός, «αλλά με την ανάγκη δημιουργίας τέταρτης Νομικής Σχολής».

Σε ό,τι αφορά στο εξεταστικό σύστημα, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, τόνισε η κ. Κεραμέως, προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους, θα γίνουν ωστόσο βελτιωτικές κινήσεις και εξορθολογισμοί. Ήδη σε ό,τι αφορά στο θέμα του ασύλου η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς, ενώ στις 23 Ιουλίου αναμένονται σχετικές δηλώσεις.

πρωτο θεμα

Shares