Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Στη τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Πάφου

Κύπρος: Στη τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Πάφου

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Πάφου σήμερα Κυριακή 19/2, στην πόλη και Επαρχία Πάφου.

Από τη ψήφο του κόσμου θα αναδειχθεί το Τριπρόσωπο, οι τρεις δηλαδή κληρικοί που θα επικρατήσουν στη προτίμηση των πολιτών και θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους. Στο τέλος, οι τρείς κληρικοί θα τεθούν σε λίγες μέρες ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και τα μέλη της οποίας με μυστική ψηφοφορία θα εκλέξουν το νέο Μητροπολίτη Πάφου.

Υποψήφιοι είναι τέσσερις. Για την ακρίβεια είναι ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο Αρχιμανδρίτης Τυχικό Βρυώνη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα.

Η Μητρόπολη Πάφου θεωρείται η πρώτη τη τάξει Μητρόπολη Κύπρου και ο μητροπολιτικός θρόνος έχει χηρέψει από τις 24 Δεκεμβρίου του 2022, όταν ο ως τότε Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Χαριλάου, Γενικό Έφορο Εκλογών της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου και Διευθυντή Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας Κύπρου ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ανέρχεται σε 52.164 εκλογείς που έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννη Χαριλάου, στα 126 εκλογικά κέντρα περιλαμβάνονται και 19 που είναι στις κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού, όπως το Όμοδος, η Πάχνα-Αυδήμου, Πισσούρι-Παραμάλι, Ποταμιού, Πραστειό-Αυδήμου, Ανώγυρα-Αλέκτωρα-Άγιος Θωμάς-Πλατανίσκια, Άρσος Λεμεσού-Μαλλιά-Κισσούσα, Βάσα Κοιλανίου, Δορά-Μούσερε, Φοινί και Κάτω Πλάτρες.

Στην Πάφο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για ανάδειξη του Μητροπολίτη Πάφου στις 14:00 και ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη γενέτειρά του Γεροσκήπου.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Shares