Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Στη Ρουμανία ο γιος του Έλληνα που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στο Pasajul Unirii

Δύσκολη μέρα για την οικογένεια του Έλληνα τουρίστα που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα της Παρασκευής στο Pasajul Unirii – Ο γιος του θύματος φτάνει στο Βουκουρέστι

Ο γιος του 53χρονου Νίκου Χλοψιού που σκοτώθηκε στο δυστύχημα της Παρασκευής, στην είσοδο του Pasajul Unirii, φτάνει τη Δευτέρα στο Βουκουρέστι. Ο νεαρός αναμένεται στο INML (ιατροδικαστική υπηρεσία), να αναγνωρίσει τη σορό του πατέρα του, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Η αδερφή του νεκρού Έλληνα ζητά από τις ρουμανικές αρχές να εμπλακούν.

Στη συνέχεια, ο γιος του θα ξεκινήσει τα τυπικά για τον επαναπατρισμό της σωρού. Δεν είναι πολύ ξεκάθαρο αν στην αναγνώριση θα συμμετάσχει και η σύζυγος του Έλληνα τουρίστα. Φαίνεται ότι η υγεία της γυναίκας δεν της επιτρέπει ακόμα να κινηθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι συγγενείς του θύματος απηύθυναν έκκληση προς τις ρουμανικές αρχές.

«Εγώ, ως αδερφή του εκλιπόντος, δεν θέλω (να μηνύσω το ρουμανικό κράτος, όχι). Θέλω οι ρουμανικές αρχές να είναι μαζί μας, ο αδερφός μου δεν επέστρεψε. Αυτό που θέλω είναι να φέρουν στο σπίτι τη γυναίκα του αδερφού μου, την κυρία Χονδρονάσιου. Δεν μπορεί να έρθει με αεροπλάνο. Ζητώ από τις αρχές, το Υπουργείο Υγείας, να καταστεί δυνατή η μεταφορά της κυρίας στο σπίτι με ασθενοφόρο. Να τη φέρουν εδώ, ή στα σύνορα, στον Προμαχώνα», είπε στον Antena 3, η αδερφή του άνδρα που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή.

Οι εισαγγελείς ανέκριναν τον οδηγό του λεωφορείου
Εν τω μεταξύ, οι Ρουμάνοι εισαγγελείς προσπαθούν να βρουν τους ενόχους για τον θάνατο του Έλληνα τουρίστα και τον τραυματισμό περισσότερων από 20 επιβατών στο λεωφορείο που καταπλακώθηκε από την μπάρα περιοριστή ύψους, στην περιοχή του Pasajul Unirii.

Την Κυριακή δημοσιεύτηκε ένα βίντεο από την κυκλοφορία των οχημάτων, που δείχνει ότι το πούλμαν βγήκε σε διαφορετική λωρίδα από αυτή που εισέρχονταν στο Pasajul Unirii, αποφεύγοντας έτσι όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες, αλλά και τις αλυσίδες προειδοποίησης.

Επίσης, ο οδηγός ήταν μόνος του στην καμπίνα, αφού είχε διανύσει σχεδόν 700 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Λέει ότι καθοδηγήθηκε από την εφαρμογή Google Maps στο Pasajul Unirii.

Το πρωί της Δευτέρας, μόνο οκτώ τραυματίες συνεχίζουν τη νοσηλεία τους σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου. Ανάμεσά τους και η σύζυγος του 53χρονου που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή.

 

newsbomb.gr

Shares