Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Στη Λευκορωσία ο νέος αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων – Φόβοι στο Κίεβο για νέο μέτωπο

Επιθεώρηση της κοινής ρωσο-λευκορωσικής δύναμης.

Αντιπροσωπεία υπό τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας Ολεγκ Σαλιούκοφ επισκέφθηκε τη Λευκορωσία προκειμένου να επιθεωρήσει την ετοιμότητα μάχης μιας κοινής δύναμης που σταθμεύει εκεί, ανέφερε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα μία μέρα αφότου ο Σαλιούκοφ διορίστηκε ως ένας από τους αναπληρωτές διοικητές της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία και ο στενός σύμμαχός της Λευκορωσία ενίσχυσαν την κοινή στρατιωτική δύναμή τους στη Λευκορωσία και σχεδιάζουν να διεξαγάγουν κοινά αεροπορικά γυμνάσια, που εντάσσονται σε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων που οδήγησαν την Ουκρανία να προειδοποιήσει πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία για μια νέα χερσαία επίθεση από τον βορρά.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επέτρεψε στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τη χώρα του ως ένα από τα σημεία εκκίνησης προκειμένου να επιτεθεί στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως η Ρωσία έχει επίσης χρησιμοποιήσει λευκορωσικές εγκαταστάσεις για να εκπαιδεύσει νέους στρατιώτες που επιστρατεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις της στην Ουκρανία. Ωστόσο η Λευκορωσία δεν έχει στείλει δικά της στρατεύματα στην Ουκρανία.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares