Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή

Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες


Παραμένει προφυλακισμένη για δύο ακόμη μήνες η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο του Qatargate.

Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες ενώ λίγο νωρίτερα αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένος και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προηγούμενη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, με την οποία είχε παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί είχε ασκήσει έφεση.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

 

Αναφορικά με τον Μαρκ Ταραμπέλλα παραμένει προφυλακισμένος.

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής κατηγορείται κυρίως για «διαφθορά» στην υπόθεση του Qatargate, προφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά  υποψίες ανάμειξης του Κατάρ και του Μαρόκο στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακόμη, μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση και για την Εύα Καϊλή.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνηγόρων του.

in.gr

Shares