Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Στη δημοσιότητα η συμφωνία Τουρκίας-Τρίπολης-Κατάρ: Χτίζει βάση η Άγκυρα στη Μισράτα – ”Να εμποδίσουμε την Ελλάδα στη Μεσόγειο”….

Τι αναφέρουν τουρκικά και λιβυκά ΜΜΕ


Επισπεύδει τις διαδικασίες πλέον η Τουρκία. Η χθεσινή επίσκεψη-”αστραπή” του Χ. Ακάρ μαζί τον Καταριανό ομόλογό του στη Λιβύη δεν έγινε τυχαία καθώς Άγκυρα και Τρίπολη υπέγραψαν νέα στρατιωτική συμφωνία.

Στην συμφωνία που βγήκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως η Τουρκία θα ”χτίσει” στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη.

Πρόκειται για μία είδηση που δικαιώνει το Πενταπόσταγμα, καθώς σας το αναφέρουμε εδώ και μήνες.

Η ναυτική βάση θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Μισράτα, μια πόλη που κατοικούν Τουκογενείς Λίβυοι και στην οποία θα υπάρχει μόνιμη παρουσία τουρκικών πλοίων και υποβρυχίων.

Τι αναφέρουν πηγές από την Λιβύη
”Η Τουρκία και το Κατάρ υπέγραψαν νέα στρατιωτική συμφωνία με την Τρίπολη. Το Κατάρ θα χρηματοδοτήσει κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης που θα δημιουργηθούν βάσει της συμφωνίας. Ένα τριμερές κέντρο συντονισμού θα δημιουργηθεί στη Μισράτα της Λιβύης. Επίσης, θα δημιουργηθεί μια τουρκική ναυτική βάση στη Μισράτα.

Το λιμάνι της Μισράτα θα είναι διαθέσιμο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά συστήματα UAV/SİHA και συστήματα αεροπορικής άμυνας θα αναπτυχθούν επίσης στη βάση Αλ Βατίγια.”

Οι Τούρκοι λοιπόν βιάζονται, καθώς οι απώλειές τους από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης είναι τεράστιες. Κάπου εδώ όμως εμπλέκεται και η χώρα μας, καθώς τουρκικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν τα εξής:

”Η παρουσία του τουρκικού ΠΝ θα είναι πλέον έντονη στη Λιβύη. Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ραντάρ θα αναπτυχθούν στη χώρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, η στρατιωτική συμφωνία με την Τρίπολη έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία.”

Το κύριο σχέδιο του Ερντογάν είναι να θέσει εκτός μάχης την Αίγυπτο και την Ελλάδα, για αυτό ετοιμάζει την αεροπορική βάση στην Αλ Βατίγια κατά του Καίρου, ενώ ετοιμάζεται για σεισμικές έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο θέλοντας να “κτυπήσει” καίρια και την χώρα μας.

Το ΠΝ όμως της Ελλάδας δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να κάνει παιχνίδια, εξάλλου η Φ/Γ ”ΛΗΜΝΟΣ” έστειλε το μήνυμα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares