Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Στη Διάσκεψη του Μονάχου ο Σόρος: «Νίκη της Ουκρανίας θα είναι το τέλος της ρωσικής αυτοκρατορίας»

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, ο Σόρος είναι από κάτω…

Είναι πραγματικά άξιο απορίας με ποια ακριβώς ιδιότητα μετείχε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

Ο οποίος στην ομιλία του, όπως αναφέρει το CNBC, δήλωσε ότι πρέπει «να αποφευχθεί πάση θυσία» ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ότι «η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία πρέπει να διατηρηθεί».

Μάλιστα αναφερόμενος στις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία εκτίμησε ότι η νίκη των δυνάμεων του Κιέβου θα σημάνει και την κατάρρευση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μια ουκρανική νίκη θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Η Ρωσία δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο. Θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο. Θα έφερνε τεράστια ανακούφιση στις ανοιχτές κοινωνίες και θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στις κλειστές».

Συνεχίζοντας την ομιλία του προέβλεψε πως μόλις η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τα όπλα που της έχουν υποσχεθεί, η κατάσταση θα αντιστραφεί:

«Αυτό δίνει στην Ουκρανία ένα στενό παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τα τέλη της άνοιξης όταν θα λάβει τους εξοπλισμούς που της έχουν υποσχεθεί να εξαπολύσει την αντεπίθεσή της η οποία θα καθορίσει τη μοίρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

newsbreak.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares