Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023

Στέφανος Ξενάκης: Στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του ο συγγραφέας

Το δρόμο για τις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του, αναμένεται να πάρει ο 55χρονος συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης που συνελήφθη απο απο τους αστυνομικούς του Αναζητήσεων, το πρωί της Δευτέρας καθώς σε βάρος του εκρεμμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο Στέφανος Ξενάκης, μετά και τη σημερινή μεταγωγή του στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η μεταγωγή του συγγραφέα από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, αναμένεται να γίνει σήμερα αργά το απόγευμα ή αύριο το πρωί.

Σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, οπως αναφέρεται στο ενημερωτικο σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, «ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο».

Περίεργη μετακόμιση

Οι πληροφοριες του protothema.gr, ο φυγόποινος συγγραφέας, είχε μπει εδω και καιρό στο στοχαστρο των «λαγωνικών» του «Αναζητήσεων» της Ασφάλειας Αττικής. Γνώριζαν οτι κινείται κάπου στα νότια προαστια και αυτο που έμενε ηταν να μάθουν το ακριβές στίγμα. Έτσι, οταν τον εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ωρες της 6ης Φεβρουαρίου σε διαμέρισμα στην περιοχή της Βούλας με μια αιφνιδιαστικη επιχείρηση τον συνέλαβαν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι κατά τη σύλληψη δεν προέβαλε αντίσταση ενω αυτο που συμπεραναν οι εμπειροι αστυνομικοι ειναι πως συγκεκριμένος πιθανότατα ετοιμαζόταν να μετακομίσει προκειμένου να σβήσει τα ίχνη του. Ομως δεν τα κατάφερε.

 

πρωτο θεμα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares