Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα Αγούτ 2-1

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) ήταν ανώτερος από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο20), αλλά έκανε πάρα πολλά λάθη και χρειάστηκε μία μεγάλη “μάχη” μέχρι τέλους για να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ [6-4, 3-6, 7-6(2)] και να πανηγυρίσει τον τίτλο στη Μαγιόρκα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς, έκανε πρώτος μπρέικ και στα τρία σετ, αλλά με πολλά δικά του λάθη, επέτρεψε στον Ισπανό να επιστρέψει δύο φορές στο ματς. Όλα κρίθηκαν έτσι στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς άντεξε στην “πίεση” και έφθασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο τρόπαιο του Τσιτσιπά στο χορτάρι και 9ο στην καριέρα του.

 

Το παιχνίδι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, έκανε δύο μπρέικ στα πρώτα σέρβις γκέιμ του Μπαουτίστα Αγούτ και προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο σετ. Ο Ισπανός βρήκε ένα δικό του μπρέικ και “απείλησε” στη συνέχεια, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να κλείσει με λαβ σέρβις γκέιμ το σετ στο 6-4, για το 1-0 στο ματς.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν και πάλι αυτός που βρήκε πρώτος ένα μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Αγούτ “απάντησε” γρήγορα και πέρασε μπροστά στο σκορ με 4-3. Βρήκε μάλιστα αμέσως μετά και ένα δεύτερο μπρέικ, για να σερβίρει για το σετ. Παρότι το “πάλεψε” ο Στέφανος, ο Ισπανός πέτυχε το 6-3 και ισοφάρισε τον τελικό σε 1-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν όμως αυτός που έκανε πρώτος μπρέικ και στο τρίτο σετ. Με το σκορ στο 2-1 και παρότι βρέθηκε πίσω με 40-0, ο Στέφανος “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ. Έφθασε μάλιστα και σε σετ πόιντ, αλλά με μία απίθανη… αυτοκτονία, επέτρεψε στον Αγούτ να μείνει “ζωντανός” με μπρέικ.

 

Μετά βίας έστειλε μάλιστα το ματς στο τάι μπρέικ, όπου έκανε όμως… περίπατο και με 6-2, διαμόρφωσε το 7-6 στο τρίτο σετ και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ και το τρόπαιο στη Μαγιόρκα.

 

newsit.gr

Shares