Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση της ΛΑΕ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα…

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Άλφα και Σταρ, κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα


Απορρίφθηκε σήμερα από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) και τον Αριστείδη (Άρη) Κωνσταντάκη και ζητούσε την αναστολή της υπουργικής απόφασης για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα εν όψει των Ευρωεκλογών, καθώς εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση για το ίδιο θέμα.

Παράλληλα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Άλφα και Σταρ κατέθεσαν σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης για τη κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Μιχαλακόπουλο, με την υπ΄ αριθμ. 122/2019 απόφαση απέρριψε την αίτηση του κόμματος ΛΑ.Ε., κλπ. που ζητούσαν να σταλεί η υπ΄ αριθμ. 1243/2019 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Το ΛΑ.Ε. υποστήριζε ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ΄ αριθμ. 1290/2019, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα και παράλληλα καταργήθηκε η προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Κατόπιν αυτού, το ΣτΕ αναφέρει ότι η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο και για το λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί. Πάντως, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η κυρία αίτηση ακύρωσης του ΛΑ.Ε. την 17η Σεπτεμβρίου 2019.

Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στο κόμμα ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.

Ακόμη, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Άλφα και Σταρ, κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares