Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Στάζουν μίσος οι Αλβανοί εθνικιστές: «Δεν θα ξεχάσουμε την Επισκοπή, μας “έσφαξαν” οι Έλληνες» – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις…

Σοβαρότατο ζήτημα  ανακινούν Αλβανοί εθνικιστές, λειτουργώντας ως «Δούρειος ίππος» του ύποπτου καθεστώτος Ράμα, για το επεισόδιο της Επισκοπής (1994), ενώ την ίδια στιγμή ο αλβανικός τύπος δημοσιοποιεί άρθρο για «ειδικές ασκήσεις» των κομάντος των Αλβανικών ΕΔ, σε μια περίεργη συγκυρία.  

Μιλάμε για πιθανές νέες «περιπέτειες», στις οποίες θέλουν να μας βάλουν οι Αλβανοί (πιθανόν με τουρκική υποκίνηση), ανακινώντας σοβαρό θέμα με περιστατικό που έλαβε

χώρα το 1994 στην Επισκοπή από Έλληνες που επιτέθηκαν σε αλβανικό κέντρο νεοσυλλέκτων.  

Το αυτοαποκαλούμενο αλβανικό εθνικό πατριωτικό εθνικό κίνημα με ένα προκλητικό  δελτίο τύπου και φωτογραφία μιλά για την «σφαγή της Επισκοπής».

«Στις 10 Απριλίου 1994 διεξήχθη σφαγή από Έλληνες κομάντο που απαρτιζόταν από 7 οπλισμένους  άνδρες με στολές και όπλα  του Ελληνικού Στρατού. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτή τη επιχείρηση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 10:04: 2019 θα διοργανώσουμε μια συνάντηση προς τιμήν του αλβανικού έθνους για την πολεμική επιχείρηση στην Επισκοπή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, στις  10 Απριλίου 1994 μία ένοπλη ομάδα προερχόμενη από ελληνικό έδαφος υλοποίησε «επιδρομή στο αλβανικό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο χωριό Άνω Επισκοπή Δρόπολης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος ενός Αλβανού αξιωματικού και ενός οπλίτη,  ενώ τραυματίστηκαν  τρεις ακόμα, καθώς είχαμε σύμφωνα με αλβανικές πηγές και υφαρπαγή οπλισμού του στρατοπέδου.

Κατά τη διαφυγή της ομάδας, ένας Αλβανός οπλίτης φέρεται να κρατήθηκε ως όμηρος μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το ίδιο βράδυ την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Στις 6 Οκτωβρίου 1994 δημοσιεύεται νέα προκήρυξη του ΜΑΒΗ με φωτογραφία της σημαίας της οργάνωσης, των λαφύρων της και λεπτομέρειες για την ενέργεια.

Στις 19 Μαρτίου 1995 συλλαμβάνονται 7 ύποπτου σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στα δυο τους οχήματα ανακαλύπτονται 6 αυτόματα τυφέκια Kalashnikov με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια Tokarev με 42 σφαίρες, 1 ασύρματος, μαχαίρια, στρατιωτικές στολές, μάλλινες κουκούλες κ.λπ.  Ακολουθούν άλλες δυο συλλήψεις υπόπτων και ανακαλύπτονται κρησφύγετα όπλων .

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί 8 από τα κατασχεθέντα με τα όπλα της φωτογραφίας που είχε στείλει το ΜΑΒΗ.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, η εκδίκαση της υπόθεσης υλοποιείται στην Αθήνα για λόγους  ασφαλείας.  Στην έφεση της πρωτόδικης δίκης,  κεκλεισμένων των θυρών, το εφετείο μειώνει τις ποινές στους συλληφθέντες.

Η ουσία σε όλα αυτά παραμένει όμως.

Τι επιδιώκουν οι Αλβανοί με όλα αυτά μετά από τόσα χρόνια, ενώ δημοσιεύουν παράλληλα και άρθρο για τις «ειδικές ασκήσεις» του τάγματος  Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο ολοκλήρωσε επιτυχώς άσκηση στρατιωτικής μάχης.

Πρόκειται για ασκήσεις που αφορούν τεχνικές διείσδυσης και τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας κατά την εκτέλεση ειδικών αποστολών, (μάχη εκ του σύνεγγυς).

Να  υπενθυμίσουμε ότι οι κομάντο του ελληνικού στρατού λαμβάνουν συνεχώς τα εύσημα του ΝΑΤΟ, Βρετανών , Γερμανών κά,  αλλά ειδικά των απαιτητικών Αμερικανών που διενεργούν μαζί τους συνεκπαιδεύσεις.

Εκτίμηση υπάρχει ότι οι Αλβανοί σε συνεργασία με τον τουρκικό παράγοντα επιδίδονται σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας κατά της Ελλάδος , την ίδια στιγμή που το φερέφωνο του Ερντογάν, ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ μιλάει για «τουρκικά βότσαλα και γαλάζιες πατρίδες» στο Αιγαίο, σε μια ευρεία επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, την στιγμή που η Τουρκία δέχεται απανωτά κτυπήματα από τις ΗΠΑ λόγω του γνωστού θέματος των S-400.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares