Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σταθμός Λαρίσης: Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των τρένων…

Ήδη από νωρίς σήμερα το απόγευμα, τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει τους αλλοδαπούς στη Μαλακάσα.

Οι περίπου 300 αλλοδαποί , διαμαρτυρήθηκαν, νωρίτερα και ζήτησαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ αυτή την ώρα, στο σημείο, υπάρχουν λιγότεροι από 40 άτομα.

stau12

laris12

larisi12

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί, ενώ όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares