Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη και ενώ συνεχίζεται το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η αμερικανική Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, στο 5,25% με 5,50%, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ακολουθήσει την Πέμπτη επίσης με μια αύξηση 25 μονάδων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της πολιτικής της, με την προϋπόθεση να μην επιστρέψουν τους επόμενους μήνες οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές. Από την πλευρά της η ΕΚΤ έχει ακόμα δρόμο να καλύψει καθώς ξεκίνησε αργότερα τη νομισματική σύσφιξη και ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Την επενδυτική προσοχή, στο μεταξύ, συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Microsoft και Alphabet να γνωστοποιούν χθες το βράδυ, μετά το κλείσιμο της Wall Street, τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο. Στην Ευρώπη ξεχωρίζουν σήμερα οι ανακοινώσεις των τραπεζικών κολοσσών Lloyds, Santander, UniCredit και Deutsche Bank, αλλά και της πολυεθνικής φαρμακευτικής GSK.

Στο μεταξύ, ο τίτλος της Rolls-Royce σημειώνει άλμα άνω του 20% καθώς η βρετανική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη κατά περίπου 45%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,1% στις 467,38 μονάδες μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε ανοδικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 16.212,91 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,65% στις 7.367,20 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 7.687,49μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 0,3%.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares