Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023

Στάνκογλου: «Ήρθε η στιγμή να ρίξω τους τόνους»

“Τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια είναι μια τρέλα αυτό που κάνω” παραδέχεται ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου θα βρεθεί προσεχώς με την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα και το περιοδικό Hello. Μέσα σε όλα, ο γοητευτικός πρωταγωνιστής εξήγησε τους λόγους που αναζητά πια μια σημαντική παύση.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Στάνκογλου εξομολογήθηκε πως «τα τελευταία χρόνια μόνο δουλεύω. Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση τον ερχόμενο χειμώνα να μην κάνω θέατρο για πρώτη φορά έπειτα από παραπάνω από 20 χρόνια που παίζω ανελλιπώς. Θα ασχοληθώ με τον εαυτό μου, θα διαβάσω καινούργια πράγματα, θα γυμναστώ, θα κάνω μπραζίλιαν ζίου ζίτσου που θέλω, όπως και μαθήματα κιθάρας, και θα έχω τα Σαββατοκύριακα ελεύθερα να μπορώ να φεύγω με τα παιδιά μου εκτός Αθηνών, να κάνουμε μερικά ταξίδια και να περάσουμε χρόνο μαζί, ειδικά στις γιορτές. Το έχω ανάγκη».

«Και θα το προσπαθήσω – μακάρι να τα καταφέρω – να μη δουλέψω ούτε το επόμενο καλοκαίρι. Να έχω έναν καθαρό χρόνια για μένα. Επίσης, θέλω να δω παραστάσεις. Όταν παίζω, δεν προλαβαίνω να δω θέατρο, εκτός από κάποιους φίλους σε επίσημες πρεμιέρες. Γενικά, έχω την ανάγκη μιας ανάσας για να συνεχίσω.

Θολώνει ένας ηθοποιός όταν παίζει συνέχεια, χάνει την προοπτική του;

Ανάλογα με την περίπτωση. Εγώ δεν έχω μείνει κάπου για πολύ καιρό, σε μια ομάδα ή με συγκεκριμένους συνεργάτες. Οπότε κάθε φορά είχα ένα νέο κίνητρο, δεν έχω βαρεθεί, δεν έχω νιώσει στάσιμος ποτέ. Αλλά τώρα το χρειάζομαι, να πάρω μια ανάσα. Τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια είναι μια τρέλα αυτό που κάνω. Σκέψου πως πριν από τις «Άγριες Μέλισσες» έπαιζα σπάνια στην τηλεόραση, σε κάποια αυτοτελή επεισόδια κυρίως του Πάνου Κοκκινόπουλου. Έπαιζα όμως σε διπλές παραστάσεις γιατί πάντα έκανα και παιδικές, τα πρωινά. Ήρθε όμως η στιγμή να ρίξω τους τόνους

 

zappit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares