Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σταμάτης Κόκοτας: Έφυγε απο τη ζωή ένας από τους τελευταίους σερ της πίστας

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ο σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής ήταν ένας από τους τελευταίους σερ της πίστας.

Το πάθος του για το τραγούδι, η αγάπη του για το κοινό και ο έρωτας του κοινού μαζί του, οι θρυλικές του φαβορίτες, το πλατύ του χαμόγελο παραμένουν αναλλοίωτα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.


Μέσα από μεγάλα σουξέ, δυνατές συνεργασίες, απαράμιλλο στιλ, νύχτες σε πίστες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, ταξίδια και διάσημους θαυμαστές, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένα μεγάλο αστέρι που ακτινοβολούσε.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στο Ασκληπιειό Βούλας. Στο πλευρό του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή βρίσκονταν συνεχώς η οικογένειά του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του, που με τις επιτυχίες του έχει καταφέρει να αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 και του ‘70 η καριέρα του Σταμάτη Κόκοτα απογειώθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε. Ο Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του.

Ποιός ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Πριν γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα, είχε κάνει ένα πέρασμα ως ηθοποιός στην ταινία «Διπλοπενιές», παίζοντας μπουζούκι στο κομμάτι «Μάτια βουρκωμένα», το οποίο τραγούδησε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία της εποχής.

Οι θρυλικές φαβορίτες του Σταμάτη Κόκοτα ήταν διαχρονικό θέμα συζήτησης και μάλιστα μια εταιρεία του προσέφερε το ιλιγγιώδες για τότε ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών για να ξυριστεί με τη λεπίδα της, για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ.
Εκείνος απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα»

Τα χρυσά τραγούδια «Γιε μου», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Δεν το μπορείς», «Όνειρο απατηλό», «Στου προφήτη Ηλία» και πολλά ακόμα που ερμήνευσε ο Σταμάτης Κόκοτας, παραμένουν αθάνατα στο ελληνικό τραγούδι.

hernews.gr

Shares