Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Σταδιακό ΟΧΙ στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων λέει η Αρμενία…

Η Ελλάδα πότε θα κάνει ανάλογη κίνηση; Ο διεθνής αποσταθεροποιητικός παράγοντας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο λέγεται Τουρκία, είτε των Κεμαλιστών, είτε του Ερντογάν… 

H Aρμενία παρατείνει την “προσωρινή” απαγόρευση στις εισαγωγές προϊόντων από την Τουρκία για επιπλέον διάστημα έξι μηνών. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός οικονομικών της χώρας Βαχάν Κερομπγιάν. Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Panarmenian News.

Eδώ το σχετικό δημοσίευμα: 

https://panarmenian.net/eng/news/293855

 Το μέτρο της απαγόρευσης τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021. Αποτελεί την απάντηση  στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της πολεμικής σύγκρουσης Αρμενίων και Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πέρυσι το φθινόπωρο.

Vahan Keropyan, the CEO of delivery company Menu.am has been appointed Armenia's new Minister of Economy. – ZARTONK MEDIA

Ο Βαχάν Κερομπγιάν 

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, το 2019, η Αρμενία εισήγε προϊόντα τουρκικής παραγωγής αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων και αξίας 178 εκατομμυρίων δολαρίων στην περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όπως ανέφερε τον Απρίλιο η ειδησεογραφική σελίδα Arka.

Το δημοσίευμα εδώ: 

http://arka.am/en/news/economy/deputy_prime_minister_armenian_government_set_to_extend_ban_on_import_of_turkish_goods/

Ο Κερομπγιάν τόνισε ότι ενώ συνεχίστηκαν οι εισαγωγές ακατέργαστων αγαθών όπως υλικά οικοδομών, πλεχτά υφάσματα και δέρματα, οι εισαγωγές σε κατεργασμένα προϊόντα έπεσαν σχεδόν στο μηδέν.

In Major Policy Shift, Armenia Demands Lands from Turkey

Οι αρμενικές εδαφικές διεκδικήσεις από την Τουρκία – Η Ελλάδα γιατί δεν κάνει το ίδιο; 

σ.σ. Η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν έχει παραδειγματιστεί από το πάθημα της Αρμενίας. Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση των Αθηνών εξακολουθεί να επιθυμεί διάλογο με τους εξ ανατολικής ασιατικής ενδοχώρας ορμωμένων Τούρκων, οι οποίοι μιλάνε για “Γαλάζια Πατρίδα” ενώ κατάγονται από τις στέπες.

Σε εμπορικό επίπεδο οι εισαγωγές από Τουρκία συνεχίζονται. Σε επίπεδο τηλεόρασης, “ελληνικά” κανάλια βομβαρδίζουν το τηλεοπτικό κοινό με διαφημίσεις τουρκικών πολυκαταστημάτων εν Ελλάδι. Ταυτόχρονα, προβάλλουν τουρκικές “σαπουνόπερες” έτσι ώστε οι γείτονες να μπουν “πολιτισμικά” και γλωσσικά στα σπίτια των Ελλήνων.

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shares