Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

Στα χνάρια του Μάο ο Ερντογάν: Τώρα θέλει «πολιτιστική ηγεμονία» με τουρκογενή προπαγάνδα από τα προνήπια…

Στα χνάρια του Μάο ο Ερντογάν…

Ο Ταγίπ Ερντογάν κηρύσσει μια «πολιτιστική – εκπαιδευτική επανάσταση» που «θα παράγει γενιές Τούρκων με αυτοπεποίθηση οι οποίοι θα βοηθήσουν τον τουρκικό πολιτισμό να συνεχίσει να δεσπόζει»

Με άρωμα Πολιτιστικής Επανάστασης της Κίνας εμφανίστηκε σήμερα ο Ερντογάν, δίνοντας στίγμα για τη στρατηγική και τις φιλοδοξίες του.

Η Τουρκία πρέπει να αφήσει πίσω της δεκαετίες εισαγωγής δυτικών συστημάτων εκπαίδευσης και δυτικού πολιτισμού που προκάλεσε μια «τυφλή μίμηση της Δύσης» σε βάρος των τουρκικών παραδόσεων – είπε ο Ταγίπ Εντογάν προαναγγέλλοντας σαρωτικές, αλλαγές στην τουρκική εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τα… media – ώστε να αντανακλούν τις «τουρκικές αξίες» και να οδηγήσουν σε «πολιτιστική επικράτηση».

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσιάζοντας το επόμενο, ιδεολογικό βήμα μεταμόρφωσης του τουρκικού κράτους κατ’εικόνα και ομοίωσή του, παραδέχθηκε ότι τα τελευταία 18 χρόνια που είναι στην εξουσία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν τα έχει καταφέρει επαρκώς στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

«Την επόμενη περίοδο, είναι επιτακτική ανάγκη να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σωστά ξεκινώντας από την οικογένεια και καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους ζωής. Αυτό απαιτεί μια εκ θεμελίων εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και όχι μια αλλαγή ρουτίνας του προγράμματος σπουδών», δήλωσε ο Ερντογάν στα εγκαίνια του πανεπιστημιακού συγκροτήματος Ibn Haldun στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό πρέπει να είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος του οράματος της Τουρκίας για το 2053 (600 χρόνια από την άλωση), είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας βασίστηκε στη διδασκαλία μόνο εύκολου υλικού χωρίς την απαραίτητη ηθική εκπαίδευση.

«Ιδιαίτερα λόγω των μέσων ενημέρωσης, η επιρροή της διδασκαλίας των παραδόσεων μας αλλά και της τουρκικής εκπαίδευσης γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, έχει εξασθενήσει. Το χάσμα που δημιουργήθηκε στα μυαλά και τις καρδιές των παιδιών μας έχει καλυφθεί με αντικείμενα δυτικής κουλτούρας με δυτική ρίζα», είπε.

Η Τουρκία πρέπει να μεταρρυθμίσει την εκπαίδευσή της ξεκινώντας από το προσχολικό έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα προβλήματα που απορρέουν από μια δεκαετία εισαγωγής του δυτικού συστήματος και του δυτικού πολιτισμού, είπε ο Ερντογάν, κάντοντας λόγο για «τυφλή μίμηση της Δύσης» ”

Ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης «πνευματικής ηγεμονίας», καθώς η 18χρονη ηγεμονία του δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την αναμενόμενη πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

«Τα παιδιά μας λαμβάνουν εκπαίδευση, αλλά δεν έχουμε επαρκείς ανθρώπινους πόρους να γεμίσουμε τους πάντες με αυτοπεποίθηση. Μεγαλώνουμε έναν νεαρό πληθυσμό, αλλά δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σωστά το όραμα του πολιτισμού μας. Τα media μας διαθέτουν σύγχρονες υποδομές, αλλά δεν αντανακλούν τη φωνή και το μυαλό μας», πρότεινε ο Ερντογάν.

Η μίμηση άλλων δεν θα βοηθήσει κανένα έθνος να βγει μπροστά στον πολιτισμό, αυτό που πρέπει να υιοθετήσει η Τουρκία είναι μια προοδευτική νοοτροπία που παίρνει στοιχεία από τις τουρκικές παραδόσεις, τόνισε ο Ερντογάν.

newmoney.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares