Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Στα χνάρια του Έλον Μασκ και ο Ζούκερμπεργκ: Έρχονται μαζικές απολύσεις στο Meta

Κύμα απολύσεων και στην εταιρεία Meta, έπειτα από τις χιλιάδες απομακρύνσεις εργαζομένων στο Twitter.

Ημέρα απολύσεων αναμένεται να είναι η Τετάρτη 9 Νοεμβρίου για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην οποία υπάγεται το Facebook και το Instagram, θα ανακοινώσει περίπου στις 6 το πρωί της Τέταρτης (ώρα ΉΠΑ) την απομάκρυνση εκατοντάδων υπαλλήλων κυρίως από τους τομείς της προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού και της εκπόνησης επιχειρηματικών σχεδίων.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι ήταν υπεύθυνος για την ύφεση της εταιρείας, σύμφωνα με την εφημερίδα και παράλληλα δήλωσε ότι ευθυνεται για τον υπερβολικό αριθμό στην εταιρεία. Η Meta, υπολογίζεται ότι διέθετε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Meta, Λόρι Γκόλερ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους θα λάβουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες μισθό ως απόλυση, ανέφερε η WSJ.

Το Meta αποτιμήθηκε τον περασμένο μήνα στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια από πάνω από 1 τρις ​​δολάρια πέρυσι. Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η εστίαση της εταιρείας θα είναι στο εξής στην τροφοδοσία τεχνητής νοημοσύνης για το Instagram Reels, τη διαφήμιση και την εξερεύνηση του Metaverse.

 

Η εταιρεία ανέφερε ότι το Reality Labs, το τμήμα metaverse, κατέγραψε ζημία ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες και είπε ότι αυτές οι απώλειες θα «αυξηθούν σημαντικά χρόνο με το χρόνο» το 2023.

Αλλά ο Ζούκερμπεργκ είπε πως ήταν πεπεισμένος ότι τα «πειραματικά στοιχήματα» που έκανε η εταιρεία θα αποδώσουν. «Με την πάροδο του χρόνου, αυτές θα καταλήξουν να είναι πολύ σημαντικές επενδύσεις για το μέλλον της επιχείρησής μας», σημείωσε. «Αυτό είναι ένα από τα πιο ιστορικά έργα που κάνουμε. Οι άνθρωποι θα κοιτάξουν πίσω σε [αυτό] δεκαετίες από τώρα και θα μιλ’ανε για τη σημασία της δουλειάς που έγινε εδώ».

Εν μέσω μιας σύσφιξης της αγοράς διαφημίσεων, η Meta δήλωσε επίσης ότι αναμένει να χάσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις το 2022 ως αποτέλεσμα των αλλαγών απορρήτου από την Apple που επιτρέπουν στους χρήστες της να εξαιρεθούν από ορισμένες εφαρμογές.

Η κρίση στη βιομηχανία τεχνολογίας είναι πλέον πραγματικότητα μετά την μεγάλη αύξηση των εσόδων λόγω πανδημίας αλλά και στον αριθμό του προσωπικού.

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση και τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν ωθήσει τις εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Alphabet και η Amazon, να ελαττώσουν ή να σταματήσουν τις προσλήψεις. Στα τέλη Αυγούστου, η Snap απέλυσε 1.300 υπαλλήλους. Η Microsoft απέλυσε περίπου 1.000 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση του Axios. Και πολύ πρόσφατα, το Twitter την περασμένη εβδομάδα απέλυσε το μισό εργατικό δυναμικό του μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ με 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

newsbomb.gr

Shares