Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Στα 100 δολ. το πετρέλαιο το 2023

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ανακάμψουν και να βρεθούν άμεσα πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι εκτιμά η Bank of America (BofA), η οποία περιμένει επίσης ότι στο σύνολο του 2023 θα κινηθούν στα 100 δολ. με φόντο τη μετατόπιση πολιτικής της Fed και κυρίως της επαναλειτουργίας της οικονομίας της Κίνας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, η BofA προβλέπει ότι οι τιμές του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς Brent, που διαπραγματεύονται σήμερα στην περιοχή των 75 δολαρίων, θα κινηθούν κατά μέσο όρο στα 100 δολ/βαρέλι το 2023, λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα και της υποχώρησης των ρωσικών προμηθειών κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα λόγω κυρώσεων.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, “οι προβλέψεις μας για τη ζήτηση και τις τιμές πετρελαίου το 2023 βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρή ανάπτυξη της ζήτησης της Κίνας και της Ινδίας. Επομένως, τυχόν καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία των οικονομιών στην Ασία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εκτιμώμενη τροχιά των τιμών”.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο δρόμος της Κίνα προς το περιβάλλον μετά την πανδημία μπορεί να είναι ανώμαλος “δεδομένων των χαμηλών επιπέδων ανοσίας”.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares