Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που ο λαός μετέτρεψε το προεδρικό μέγαρο σε κλαμπ – Παραίτηση πρωθυπουργού

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχές στη χώρα. Εδώ και εβδομάδες πλήθος κόσμου προχωρά σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με αποκορύφωμα την τελευταία κατά την οποία οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν μέχρι και… στην πισίνα της προεδρικής κατοικίας!

Με ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί για να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης. Η ανακοίνωση ακολούθησε την κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που υποχρέωσαν τον πρόεδρο της χώρας Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα να φυγαδευτεί σήμερα (09.08.2022) από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτή χιλιάδες διαδηλωτές.

Κάποιοι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες της Σρι Λάνκα και κράνη, εισέβαλαν στην κατοικία του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NewsFirst στις οποίες διακρίνονται διαδηλωτές να έχουν πέσει ακόμα και μέσα στην πισίνα…

 

Πηγή των υπηρεσιών Άμυνας δήλωσε ότι ο Ρατζαπάξα παραμένει πρόεδρος της Σρι Λάνκα και έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία, όπου τον προστατεύει ο στρατός.

Νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν συρρεύσει στη συνοικία του Κολόμπο όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου και διαλύοντας πολλά οδοφράγματα της αστυνομίας μέχρι να φτάσουν στην οικία του.

Σρι Λάνκα: Ο λαός γονάτισε τον πρωθυπουργό – Δήλωσε ότι θα παραιτηθεί

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares