Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Αγχώθηκε αλλά στο τέλος είχε Τσιντώτα…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και με ένα γκολ στην αρχή του κάθε ημιχρόνου προηγήθηκε 2-0 του Αστέρα…

Οι Αρκάδες όμως αντέδρασαν, μείωσαν και ελέω Τσιντώτα (φανταστική επέμβαση στο φινάλε) δεν πήραν κάτι στο ΟΑΚΑ, με τον Δικέφαλο να κερδίζει αγχωτικά με 2-1…

Με γκολ των Μάνταλου (πέναλτι) και Λιβάια στις αρχές κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ πήρε μία αγχωτική νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, με τον Μάσιμο Καρέρα να κάνει το 2/2 στον πάγκο της Ένωσης. Και η νίκη ήταν αγχωτική για την Ένωση καθώς ο Αστέρας στο τελευταίο εικοσάλεπτο μείωσε με τον Λουίς Φερνάντεθ και έχασε σπουδαία φάση ακόμα και για να πάρει κάτι από το ματς, αλλά ο Τσιντώτας που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπάρκα σταμάτησε στο 87’ με εντυπωσιακή επέμβαση την κεφαλιά του Βαλιέντε. Η ΑΕΚ δεδομένα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, κάτι που φάνηκε και σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο συνέχισε νικηφόρα χτίζοντας σερί που είναι και αυτό που ψάχνει για να ξαναφτιάξει την ψυχολογία της. Όσο για τον Αστέρα θα μπορούσε να… κλέψει στο τέλος τον βαθμό χάρη στην προσπάθεια που έκανε, αλλά παραμένει χωρίς νίκη εδώ και δύο μήνες, έχοντας πάντως απόσταση ασφαλείας από την τελευταία θέση.

Προβάδισμα με τον Μάνταλο, αλλά με πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι η ΑΕΚ

Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε το 3-5-2 που είχε χρησιμοποιήσει και στο νικηφόρο ντεμπούτο του απέναντι στην Ξάνθη και είδε τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν νωρίς το προβάδισμα. Μόλις στο 2′ μετά από σέντρα του Λόπες μέσα στην περιοχή, ο Ματρικάρντι τράβηξε από τη φανέλα τον Ολιβέιρα ρίχνοντας τον, με τον Φωτιάδη να τσεκάρει τη φάση στο VAR και να υποδεικνύει το πέναλτι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάνταλος που ανέλαβε την εκτέλεση έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 1-0.

Η Ένωση παρά το γεγονός ότι πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου, με τους κιτρινόμαυρους πάντως να πιέζουν ψηλά την αμυντική τετράδα του Αστέρα, δυσκολεύοντας τους Αρκάδες να βγάλουν την μπάλα από το δικό τους μισό. Στο 19′ οι φιλοξενούμενοι πάτησαν απειλητικά την περιοχή της ΑΕΚ με τον Μπαράλες να στρώνει στον Μαρκ Φερνάντεθ, αλλά ο Μπακάκης με προβολή σταμάτησε το σουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ μετά το γκολ ήρθε στο 29′ όταν μετά την πολύ όμορφη εναλλαγή των κιτρινόμαυρων η μπάλα στρώθηκε στον Παουλίνιο, αλλά το αριστερό του μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι παίκτες του Καρέρα συνέχιζαν να μην απειλούν ουσιαστικά τον Αστέρα για δεύτερο γκολ, αλλά από την άλλη δεν απειλούνταν, με τη συμπαγή αμυντική γραμμή του Ιταλού κόουτς να μην επιτρέπει στους παίκτες του Ράσταβατς να δημιουργήσουν τελικές, επιχειρώντας μόνο από στημένες μπάλες. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό σουτ του Μάνταλου που πέρασε άουτ.

Επιστροφή στα γκολ για Λιβάια, μείωσε ο Λουίς Φερνάντεθ και αγωνία στο φινάλε

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε για την ΑΕΚ, όπως ακριβώς το πρώτο, με γκολ δηλαδή. Στο 46’ ο Κρίστιτσιτς με το εξωτερικό έβγαλε μια φανταστική μπαλιά για τον Παουλίνιο στα δεξιά, ο Πορτογάλος τροφοδότησε τον Λιβάια και ο Κροάτης με προβολή έκανε το 2-0 επιστρέφοντας στα γκολ μετά από δύο μήνες. Καλύτερο ξεκίνημα για το δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να φανταστεί ο Καρέρα, ο οποίος ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα είδε τον Γαλανόπουλο να τραυματίζεται και να αποχωρεί με τον Σιμόες να τον αντικαθιστά.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία για τον Αστέρα ήρθε στο 59’ όταν ο Σουάρεθ έπιασε την κεφαλιά και ο Μπαράλες προ κενής εστίας δεν κατάφερε να μειώσει στέλνοντας την μπάλα με προβολή πάνω από το οριζόντιο! Η ΑΕΚ πλησίασε και σε ένα τρίτο γκολ ένα λεπτό αργότερα, αλλά το σουτ του Ολιβέιρα στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Παουλίνιο έβγαλε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Παπαδόπουλος.

Ο Βέρντε πέρασε στο 70’ στη θέση του Λόπες, με την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς έχοντας πάρει… καθαρό σκορ νίκης. Ο Αστέρας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο ματς. Στο 73’ η ομάδα της Αρκαδίας απείλησε με «σκαστή» κεφαλιά του Βαλιέντε που πέρασε άουτ, αλλά στο 78’ κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Ο Μπακάκης έχασε την μπάλα, ο Λουίς Φερνάντεθ έγινε κάτοχος, μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ της Ένωσης χτύπησε στη φάση του γκολ και λίγα λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Τσιντώτα. Ο Αστέρας είχε αναθαρρήσει δημιουργώντας αγωνία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και στο 87’ ο Τσιντώτας με μια εντυπωσιακή απόκρουση έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Βαλιέντε! Τα επτά λεπτά καθυστερήσεις αύξησαν ακόμα περισσότερο την αγωνία στο ΟΑΚΑ. Στο 95’ ο Μπαράλες απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο σταθερότατος Τσιντώτας μπλόκαρε στην τελευταία φάση του ματς, με την Ένωση να φτάνει σε μια αγχωτική, όπως εξελίχθηκε, νίκη.

MVP: Ο Κρίστιτσιτς, όπως και στην Ξάνθη, πραγματοποίησε δεύτερο σερί πολύ καλό ματς. Έκοβε, μοίραζε μπαλιές, έπαιζε κάθετα και στη φάση του γκολ του Λιβάια έχει βγάλει τρομερή μπαλιά με το εξωτερικό στον Παουλίνιο.

Στο ύψος του: Ο Τσιντώτας που μπήκε αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπάρκα ήταν αυτός που κράτησε τη νίκη στο τέλος για την ΑΕΚ. Από την Ένωση καλό ματς έκανε και ο Παουλίνιο, ενώ από τον Αστέρα αυτός που ξεχώρισε ήταν ο σκόρερ Λουίς Φερνάντεθ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ματρικάρντι, ο οποίος με το πέναλτι που έκανε πάνω στον Ολιβέιρα έβαλε νωρίς την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, με τον Μάνταλο να ανοίγει τον δρόμο της νίκης για την Ένωση.

Η γκάφα: Ο Μπαράλες με τη μεγάλη χαμένη του ευκαιρία στο 59’ από πολύ κοντά δεν κατάφερε να βάλει τον Αστέρα και πάλι στο ματς σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Το στραγάλι: Ο Φωτιάδης με τη βοήθεια του VAR έδωσε το πέναλτι στην ΑΕΚ. Όπως φάνηκε στο ριπλέι ήταν η σωστή απόφαση καθώς ο Ματρικάρντι τράβηξε από τη φανέλα τον Ολιβέιρα ρίχνοντας τον μέσα στην περιοχή.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ χωρίς να φορτσάρει, επικράτησε με 2-1 με τον Μάσιμο Καρέρα να ξεκινάει με 2/2 στον πάγκο της Ένωσης. Οι κιτρινόμαυροι σημείωσαν δύο γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου, κάτι που τους διευκόλυνε ακόμα περισσότερο τη ζωή για να πάρουν την τρίτη σερί νίκη. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος από το 70’ και μετά πιέστηκαν από τον Αστέρα, αγχώθηκαν και κινδύνευσαν στο τέλος με γκέλα. Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ δεν… έβγαλε μάτια σε καμία περίπτωση, ωστόσο το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι οι νίκες και η ανάταση της ψυχολογίας με τον Ιταλό κόουτς στο τιμόνι. Πάντως δεδομένα η Ένωση χρειάζεται βελτίωση. Όσο για τον Αστέρα, συνεχίζει να ψάχνει τη νίκη εδώ και αρκετό καιρό, αλλά για την ώρα διατηρεί την απόσταση ασφαλείας που έχει.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας (82’ Τσιντώτας), Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες (70’ Βέρντε), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (56’ Σιμόες), Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (79’ Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ (56’ Σίτο), Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (69’ Βλάχος), Μπαράλες

gazzetta.gr

Shares