Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη – Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Σπίτια και αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στα χωριά της Αλεξανδρούπολης με την πύρινη λαίλαπα να μαίνεται ανεξέλεγκτη και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, ενώ το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάτια και Άμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Ο πυκνός καπνός από τη μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης δημιουργώντας πολύ σοβαρό πρόβλημα και γι’ αυτό εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

«Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το προειδοποιητικό μήνυμα.

Από το πρωί έχουν σταλεί συνολικά πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. Συγκεκριμένα έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άνθεια, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Αετοχωρί και στα Πεύκα.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Δύσκολο αναμένεται να είναι το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

newsbreak

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares