Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Spermbot: Γνωρίστε το νανορομπότ που βοηθά το τεμπέλικο σπέρμα

A nanobot picks up a lazy sperm by the tail and inseminates an egg with it : r/interestingasfuck

Οι ασπρόμαυρες εικόνες δείχνουν μια μικροσκοπική έλικα σε σχήμα τιρμπουσόν που φαινόταν να αγκαλιάζει ένα σπέρμα, να το μεταφέρει και, στο τέλος, να οδηγεί τον μικροσκοπικό κολυμβητή στον τοίχο ενός ωαρίου.

Μια έρευνα της επιστημονικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι το βίντεο δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός γερμανικού ερευνητικού προγράμματος που ανέπτυξε ένα νανορομπότ που ονομάζεται σπερμομπότ ως εναλλακτική λύση για τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας. Η μελέτη ερευνητών του Γερμανικού Ινστιτούτου Ολοκληρωτικών Νανοεπιστημών δημοσιεύτηκε το 2016 στο επιστημονικό περιοδικό Nano Letters .

https://twitter.com/MicroscopePost_/status/1553334664399851522?s=20&t=UMoaZTsmeGVT05XXQGNtbA

Το spermbot είναι ένα νανορομπότ που αποτελείται από μια μεταλλική έλικα αρκετά μεγάλη ώστε να περιβάλλει το σπέρμα και χρησιμοποιεί ένα περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο για να ασφαλίσει στην ουρά του αρσενικού γαμέτη και να τον “οδηγήσει” σε ένα ωάριο για πιθανή γονιμοποίηση. Ο εξοπλισμός χρησιμεύει ως κινητήρες που μπορούν να μεταφέρουν σπερματοζωάρια με κινητικά προβλήματα.

Οι μικροκινητήρες όπως το σπερματοζωάριο εμπνέονται από τη φύση και μιμούνται φυσικές διεργασίες με τη βοήθεια ενέργειας που παράγεται από τον άνθρωπο, όπως τα μαγνητικά πεδία. Η επιτυχημένη σύλληψη, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έγινε στο εργαστήριο. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η τεχνολογία χρησιμεύει για να επιδείξει μια νέα προσέγγιση στην τεχνητή αναπαραγωγή στο μέλλον.

Αλλά η διαδικασία απαιτεί περισσότερη έρευνα προτού εφαρμοστεί σε ανθρώπους. Η δυνατότητα εφαρμογής του εξακολουθεί να εξαρτάται από την ικανότητα παροχής ακρίβειας και τη συμβατότητα του μη οργανικού υλικού με τον ζωντανό ιστό.

Πηγή: tecmundo.com.br

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares