Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σοβαρή εξέλιξη με Βεζένκοφ – Ποια ομάδα του ΝΒΑ πήρε τα δικαιώματά του

Ο Σάσα Βεζένκοφ… συμμετείχε έστω και από σπόντα στο αποψινό NBA Draft, καθώς τα δικαιώματά του άλλαξαν κάτοχο. Στις 700.000 το Opt out του παίκτη

Τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα τα βλέμματα των απανταχού θαυμάτων του ΝΒΑ θα είναι στραμμένα στη DRAFT 2022, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Barclays Center» του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Αλλά για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, το DRAFT ξεκίνησε ήδη, καθώς εμπλέκεται σε αυτό ένας από τους σημαντικότερους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος: Ο Σάσα Βεζένκοφ.

Οπως αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης ο κορυφαίος μπασκετικόςδημοσιογράφος των ΗΠΑ, Αντριαν Βοϊναρόφσκι, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έφτασαν σε συμφωνία με τους Σακραμέντο Κινγκς, ώστε να πάρουν το Νο 49 του DRAFT και να δώσουν τους «Βασιλειάδες» ως αντάλλαγμα για αυτό τα δικαιώματα του Βεζένκοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε δηλώσει συμμετοχή στο NBA Draft του 2017 και είχε επιλεγεί από τους Μπρούκλιν Νετς στο Νο 57, το οποίο είχε καταλήξει στην ομάδα της Νέας Υόρκης μετά το mega trade μεταξύ Σέλτικς-Νετς που είχε στείλει τους Κέβιν Γκάρνετ, Πολ Πιρς και Τζέισον Τέρι στους Νετς. Τον Ιανουάριο του 2018 το Μπρούκλιν έστειλε τα δικαιώματά του στο Κλίβελαντ μέσω ενός νέου «multi-team trade», το οποίο έγινε για να φτάσει τελικά στους Νετς ο Τζέιμς Χάρντεν.

Το γεγονός ότι τα δικαιώματα του Βεζένκοφ πήγαν σε μια ομάδα όπως οι Κινγκς, που δεν είναι από τις «καλές» του NBA, προκαλεί κάποια ανησυχία, με τους Αμερικανούς να χαρακτηρίζουν τον παίκτη του Ολυμπιακού ως έναν καλό σκόρερ… πάγκου.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στο συμβόλαιο του Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό υπάρχει NBA opt out, το οποίο έχει καθοριστεί στις 700.000 ευρώ για όποια ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού θελήσει να τον κάνει δικό της. Με τον παίκτη, πάντως, να αναφέρει πως έχει στο μυαλό του μόνο τον Ολυμπιακό. Και πως τουλάχιστον για φέτος δεν σκέφτεται το NBA!

in.gr
Shares