Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Σοβαρές προστριβές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

O αυστριακός Ευρωβουλευτής και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ότμαρ Κάρας ζήτησε την αποβολή του Ούγγρου Ευρωβουλευτή Τάμας Ντόιτς, από τους κόλπους της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ντόιτς είναι μέλος του του κυβερνόντος κόμματος Fidesz της Ουγγαρίας.

Ο Ούγγρος Ευρωβουλευτής στράφηκε κατά του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο τελευταίος τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης απέναντι στην Ουγγαρία και στην Πολωνία, χώρες μέλη οι οποίες μπλοκάρουν την έγκριση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ε.Ε. και απορρίπτει τη χαλάρωση του μηχανισμού ελέγχου για την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου.

Ο Ντόιτς κατηγορεί τον Βέμπερ για συμπεριφορά “Γκεστάπο” και “σταλινικές δικτατορικές μεθόδους” απέναντι στην Ουγγαρία ενώ υποστηρίζει παράλληλα ότι έγινε στόχος κάποιων Ευρωβουλευτών επειδή μάχεται για την “ελευθερία της πατρίδας του.”

Χαρακτηρίζει μάλιστα την πρόταση για αποβολή του σαν περιστατικό “ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε μια πολιτική οικογένεια.” Ο Ούγγρος Ευρωβουλευτής τονίζει την κίνηση σαν κλασσικό παράδειγμα “δύο μέτρων και δύο σταθμών” θυμίζοντας ότι την άνοιξη, ο τότε αρχηγός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τασκ είχε κάνει σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν αποκαλώντας τον “ανοικτά” Ναζί.

Πηγή: The Budapest Times

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares