Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων – Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοποιών

Γαλλία: Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων - Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοποιών

Οι φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται κατηγορηματικά τον όρο έλλειψη και προβάλλουν το απρόβλεπτο επιδημικό πλαίσιο για να δικαιολογήσουν την κατάσταση

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στη Γαλλία καταγγέλει ο πρόεδρος της γαλλικής ένωσης φαρμακοποιών, Πιερ Ολιβιέ Βαριό, μεταξύ των οποίων είναι αντικαρκινικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αναλγητικά και αντιυπερτασικά.

Ο Πιερ Ολιβιέ Βαριό, μίλησε στην εφημερίδα Le Monde, όπου τόνισε, ότι οι ελλείψεις κορυφώθηκαν το φθινόπωρο του 2022 όταν οι παιδιατρικές εκδόσεις της παρακεταμόλης και της αμοξικιλλίνης άρχισαν να εξαντλούνται στα ράφια των ευρωπαϊκών φαρμακείων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν αυτά τα φάρμακα αρνούνται κατηγορηματικά τον όρο “έλλειψη” και ότι για να δικαιολογήσουν την κατάσταση προβάλλουν το απρόβλεπτο επιδημικό πλαίσιο, που χαρακτηρίζεται από την πρώιμη και ιογενή άφιξη των χειμερινών λοιμώξεων.

Από την άλλη η γαλλική υπηρεσία φαρμακευτικής ασφαλείας, η ANSM, το 2019 κατέγραψε 1.504 αναφορές για ελλείψεις φαρμάκων, ενώ το 2021 κατέγραψε 2160 δηλαδή υπήρξε αύξηση κατά 43%.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares