Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σούπερ μάρκετ Καρυπίδη: Τα καταστήματα που άλλαξαν χέρια και το νέο σφυρί στην Θεσσαλονίκη

Ο ένας πλειστηριασμός διαδέχεται τον άλλον για τα ακίνητα που κάποτε αποτελούσαν μέρος των περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης πλέον αλυσίδας σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, η οποία στο παρελθόν είχε έντονη παρουσία κυρίως στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. 

 

 

 

Συγκεκριμένα, τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες στέγαζαν σούπερ μάρκετ της αλυσίδας τα προηγούμενα χρόνια,  έχουν βρεθεί στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα, εκ των οποίων οι δύο πρόσφατα πέρασαν σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Θυμίζουμε ότι ο δρόμος των πλειστηριασμών ήταν προεξοφλημένος για την ακίνητη περιουσία της εταιρείας λόγω των οικονομικών της υποχρεώσεων και μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον Απρίλιο του 2019 να κηρύξει την εταιρεία Αφοί Καρυπίδη σε κατάσταση πτώχευσης, ορίζοντας σαν χρόνο παύσεως των πληρωμών την 31η Μαρτίου 2017, χρονιά κατά την οποία η αλυσίδα είχε καταθέσει αίτημα πτώχευσης.

Τι περιλαμβάνει το νέο “σφυρί “

Έτσι, λοιπόν, στις 13 Ιανουαρίου αναμένεται να χτυπήσει εκ νέου το σφυρί για ένα ισόγειο κατάστημα επί της οδού  Μάρκου Μπότσαρη 34-36 στην Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2022 μια πρώτη προσπάθεια για την ηλεκτρονική εκποίηση της εν λόγω ιδιοκτησίας, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προγραμματιστεί νέα διαδικασία ηλεκτρονικής εκποίησης με την τιμή πρώτης προσφοράς, μάλιστα, να “πέφτει” στις 350.625 ευρώ από 467.500 ευρώ που είχε τεθεί αρχικά.

Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 373 τ.μ. με υπόγειο βοηθητικό χώρο επιφάνειας 82 τ.μ. και πρόσοψη επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη, από όπου είναι και η κύρια είσοδος ενώ αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με χώρους υγιεινής. Το κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε σαν σούπερ μάρκετ, παραμένει σήμερα κενό όπως διαπιστώθηκε κατά την εξωτερική αυτοψία.

Σούπερ μάρκετ Καρυπίδη: Τα καταστήματα που άλλαξαν χέρια και το νέο σφυρί στην Θεσσαλονίκη

KARYPIDIS 1

Αυτό είναι το τρίτο κατάστημα που ανήκε κάποτε στην αλυσίδα Καρυπίδη το οποίο βγαίνει στο σφυρί. Θυμίζουμε ότι η αρχή έγινε στις 30 Νοεμβρίου όταν άλλαξε χέρια ένα ισόγειο κατάστημα, επιφάνειας 473,02 τ.μ. επί των οδών Ολυμπίου στον αριθμό 93 και Πλάτωνος, επίσης, στην Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργούσε κατά το παρελθόν σαν σούπερ μάρκετ. Η τιμή της κατακύρωσης έκλεισε στις 582.501 ευρώ, δηλαδή κατά ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε στις 14 Δεκεμβρίου 2022 ένα ισόγειο κατάστημα επί των οδών Υμηττού 39, Οστρόβου και Κίμωνος και αυτό στη Θεσσαλονίκη, το οποίο “χτυπήθηκε” από τους νέους ιδιοκτήτες έναντι ποσού 346.001 ευρώ, ήτοι κατά ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή πρώτης προσφοράς.  Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα γωνιακό ισόγειο κατάστημα, επιφάνειας 357,2 τ.μ. με υπόγειο βοηθητικό χώρο επιφάνειας 30,4 τ.μ., με προσόψεις επί των οδών Υμηττού και Κίμωνος, από τις οποίες διαθέτει εισόδους ενώ αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με χώρους υγιεινής και λειτουργούσε ως σούπερ μάρκετ ενώ κατά την ημέρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι ήταν κενό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι επισπεύδουσα και των τριών πλειστηριασμών είναι η δικηγόρος Ευδοκία Παπανδρέου, η οποία είχε διοριστεί ως σύνδικος από το Πρωτοδικείο Αθηνών όταν η εταιρεία κηρύχθηκε σε καθεστώς πτώχευσης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares