Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σουηδός επίτροπος ασύλου: Οι “μετανάστες” έχουν δικαίωμα ασύλου, είναι θεμελιώδες δικαίωμα τους…

Σουηδός επίτροπος ασύλου: Οι "μετανάστες" έχουν δικαίωμα ασύλου, είναι θεμελιώδες δικαίωμα τους...

Η Σουηδός επίτροπος ασύλου επισκέφτηκε την Ελλάδα και πολλοί έσπευσαν να χαρούν για την «στήριξη» της στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα…

Πολλοί θεωρούσαν την άφιξη της επιτρόπου ασύλου στην Αθήνα ως ένα καλό οιωνό στήριξης, Ωστόσο η αλήθεια των προθέσεων της επιτρόπου βρίσκεται σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι.

Η επίτροπος μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η διακοπή παροχής ασύλου από την Ελλάδα για ένα μήνα είναι ένα μέτρο που δεν θα επιφέρει αποτέλεσμα και θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση προσαρμόζει τους κανόνες της έτσι ώστε να βρίσκεται σε μία κοινή γραμμή με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνθήκης της Γενεύης.

Τέλος, τονίζει πως σε καμία περίπτωση το δικαίωμα αίτησης ασύλου δεν μπορεί να καταργηθεί και ευελπιστεί να υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση και από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, το οποίο συνήλθε εκτάκτως στις Βρυξέλλες, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο των 6 σημείων για την υποστήριξη της Ελλάδας σε σχέση με τις πιέσεις που δέχεται στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη των 27 σε Κύπρο και Βουλγαρία, «οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν παρομοίως».

Όπως σημειώνεται «ομόφωνα η Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα η οποία πέραν από την προάσπιση των εθνικών συνόρων, ανταποκρίθηκε και στον ρόλο της ως θεματοφύλακας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε η επίτροπος

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares