Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σουηδοί εμφυτεύουν υποδόριο μικροτσίπ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους!!!(video)

Τι άλλο θα δούμε;!!

Xιλιάδες πολίτες της Σουηδίας έχουν πληρώσει για να εισάγουν έναν μικροσκοπικό τσιπ κάτω από το δέρμα τους με το πιστοποιητικό εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, πάνω από έξι χιλιάδες Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο France 24, προσπαθώντας να κάνουν την καθημερινότητά τους στη Σουηδία εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού ευκολότερη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία θέσπισε νέους πιο αυστηρούς κανόνες σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του κορονοϊού. Έτσι, στη Σουηδία πρέπει κάνεις να δείξει το πιστοποιητικό του για να συμμετάσχει σε εκδήλωση άνω των 100 ατόμων.

Η εταιρεία «Epicenter», μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει τελειοποιήσει το μικροτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Το μικροτσίπ τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone.

Μάλιστα, οι δημιουργοί ελπίζουν το μικροτσίπ να χρησιμοποιηθεί και σε μια σειρά από άλλες λειτουργίες, όπως σε ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την σουηδική εταιρεία «Επίκεντρο», ο Χάνες Σγιομπλάντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής της εταιρείας δείχνει πως λειτουργεί. Η εταιρεία αναφέρει πως: «Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο».

Σημειώνεται πως το 2015, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε εμφυτεύσει το μικροτσίπ σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της, με το οποίο μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες (που ξεκλείδωναν μόνο με κωδικό) και να χειρίζονται εκτυπωτές.

Το μικροτσίπ εισάγεται με σύριγγα κάτω από το δέρμα

Το μικροτσίπ εισάγεται κάτω από το δέρμα με μια σύριγγα. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μίας συσκευής, τότε μια μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μεταξύ των δύο συσκευών μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία ονομάζεται «Ταυτοποίηση ΡΑδιοσυχνότητας» (RFID- Radio-Frequency Identification), η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την αναγνώριση ηλεκτρονικά αποθηκευμένων πληροφοριών.

Σημεία των καιρών!

πληροφορίες newsit.gr

Shares