Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΣΟΥΗΔΙΑ: Δείτε την σημερινή εικόνα της Σουηδίας την στιγμή που οι άλλες χώρες έχουν lockdown

Ενώ η Ελλάδα περνάει δεύτερο lockdown , και πλήττεται σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο , η παρακάτω εικόνα απο εμπορικό κέντρο της Σουηδίας δεν θυμίζει σε τίποτα  lockdown

Απόδειξη παρακάτω φωτογραφία,από μεγάλο εμπορικό κέντρο στη Σουηδία με αφορμή την   black friday .

Όπως θα δείτε παρακάτω πλήθος κόσμου κατακλύζει τα μαγαζιά με τις εικόνες από το εμπορικό κέντρο να θυμίζει σε τίποτα εποχή Covid

 

Image

 

Την ώρα που μεγάλο μέρος της Ευρώπης επιβάλλει lockdown, η Σουηδία περνάει σε μερικό lockdown.

Αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο, η Σουηδία παραμένει μία από τις λίγες χώρες που δεν συνιστά τη χρήση μάσκας, με τις υγειονομικές αρχές να μην τη θεωρούν αρκετά αποτελεσματική. Στη Στοκχόλμη η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει πολύ από την αρχή της πανδημίας: οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ακάλυπτο το πρόσωπο και τα εστιατόρια και τα καταστήματα δεν έκλεισαν ποτέ. Αν και εικόνες από γεμάτα εστιατόρια και λεωφορεία έκαναν τον γύρο του κόσμο, οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το 80% των Σουηδών έχει αλλάξει συνήθειες, σε μια χώρα γνωστή για την κοινωνικής της πειθαρχία. Οι κάτοικοι εργάζονται κυρίως από το σπίτι, περιόρισαν τις επαφές τους και πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους οι αρχές δήλωσαν ότι φοβούνται για την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως κατάθλιψη και μοναξιά, που συνδέονται με την απομόνωση. Στις αρχές Οκτωβρίου είχε επίσης αρθεί η απαγόρευση επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας, μια από τις λίγες που είχαν επιβληθεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Στην αρχή της πανδημίας covid-19 κάποιοι κατηγόρησαν τη Σουηδία ότι παίζει ρώσικη ρουλέτα με τους κατοίκους της, με τον αριθμό των θανάτων να ξεπερνά κατά πολύ αυτόν που καταγράφηκε σε γειτονικές της χώρες που υιοθέτησαν πιο αυστηρά μέτρα.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares